Eliošius prieš dvikovą su „Žalgiriu“: „Esame emocinio pakilimo būsenos“

Tašką praėjusią savaitę su Marijampolės „Sūduva“ iškovojusi „Jonavos“ ekipa neketina sustoti ir A lygos XVI ture titulą ginančio Vilniaus „Žalgirio“ laukia pakiliomis nuotaikomis.

Jonaviškiai (6 vieta, 16 taškų) praėjusiame ture, Marijampolėje, rungtynių su „Sūduvos“ komanda pabaigoje, išlygino rezultatą ir išsivežė svarbų tašką. Komandos kapitono Tado Eliošiaus teigimu, teigiamas rezultatas ir mažiau žaidžiančių futbolininkų puikus pasirodymas pakylėjo visą komandą.

„Po lygiųjų esame emocinio pakilimo būsenos, nes su vienais A lygos lyderių žaidėme kaip lygūs su lygiais, niekuo nenusileidome. Marijampolės klubas turėjo tik keliomis progomis daugiau, tad po šių rungtynių grįžome patenkinti. Puikiai įsijungė vidurio gynėju žaidęs Artūras Rocys, pirmą kartą į startą išėjęs Arnas Paškevičius, abu įrodė, kad gali žaisti. Mažiau žaidžiančių futbolininkų indėlis mums daug davė, labai kovojome vienas už kitą, buvome kaip kumštis“, – praėjusį turo susitikimą prisiminė futbolininkas.

Antradienį Jonavoje lankysis turnyrinės lentelės lyderis Vilniaus „Žalgiris“ (1 vieta, 35 taškai), kuris atsitiesė po netikėto pralaimėjimo 0:2 (0:1) „Kauno Žalgiriui“ ir nutraukė kelerių nelaimėtų rungtynių seriją, kai XV ture užtikrintai 3:0 (1:0) sutriuškino ketvirtoje vietoje žengiantį Klaipėdos „Atlantą“.

„Norime nesusigadinti nuotaikos prieš kovą su „Žalgiriu“. Žiūrėjau jų paskutines rungtynes su „Atlantu“, tai matyti, kad jie išlipę iš prieš tai buvusios duobės, jų žaidimas yra akivaizdžiai pagerėjęs. Bet mūsų jie negąsdina, žaisime namuose, prie savo žiūrovų, kurie, tikiuosi, mums padės“, – kalbėjo klubo kapitonas.

Kol kas jam su komandos draugais rungtynės su čempionais nesiklosto itin sėkmingai. Pirmame susitikime Vilniuje kiekybinį pranašumą turėję jonaviškiai 1:2 (0:1) iš sostinės išvyko be taškų, o gegužės mėnesį Jonavoje virė dviem raudonomis kortelėmis pažymėtos aistros, kurios baigėsi svečių pergale 2:0 (2:0).

„Paskutiniame mūsų susitikime, manau, mums tereikėjo progas išnaudoti ir rezultatas būtų buvęs visai kitoks. Turėjome šansų, tačiau neišpildėme jų. O kalbant apie emocijas, jų turi būti, nes futbolas be jų būtų neįdomus. Mums nesvarbu, kas atvažiuoja: ar čempionas, ar kažkas kitas, stengsimės nenuvilti žiūrovų ir sieksime įvykdyti savo tikslus“, – teigė Td. Eliošius.

Prieš A lygos pertrauką jonaviškiai tikisi pakilti turnyrinėje lentelėje, kurioje tarp 4 ir 7 vietų – visai nedidelis taškų skirtumas. „Dabar lentelėje visi esame vienoje krūvoje, tai norėtųsi nedaryti tų klaidų, kurias darėme su Kauno „Stumbru“. Šiuo metu reikia siekti savo rezultato ir bandyti kilti kuo aukščiau lentelėje. Atotrūkiai nėra dideli, galime pasivyti ir Klaipėdos „Atlantą“, – komandos tikslus vardijo kapitonas.

„Jonavos“ ir „Žalgirio“ dvikova Jonavos miesto centriniame stadione šį vakarą prasidės 18.00 val.