Elitinėje lygoje toliau nekyla abejonių dėl favoritų

Nors trečiame Elitinės jaunių (iki 16 metų) futbolo lygos pirmenybių rate futbolo akademijos „Žalgirietis" komanda patyrė kelias nesėkmes, bet likus paskutiniam čempionato ketvirčiui žaliai balti ir toliau užtikrintai žengia pirmoje turnyro lentelės vietoje.

Čempionatą pradėję rekordine 17-os pergalių serija, jaunieji žalgiriečiai 17-ame ture rugsėjo 13 dieną Kaune 0:1 nusileido vietos SM „Tauras – Kauno Žalgiris“ ekipai. Rotuodami sudėtį bei suteikdami galimybę geriausiems futbolininkams rungtyniauti ir už vyresnius žalgiriečius, čempionato lyderiai rugsėjo 16 dieną net ir būdami ne pačios stipriausios sudėties 13:0 nušlavė nuo kelio FM „Ateitis“ komandą. Šiose rungtynėse 14-metis žalgirietis Aleks Okolovič pelnė net 5 įvarčius. Kitame ture FA „Žalgirietis“ ekipa 3:0 įveikė ir „PFA – FK Panevėžys“ vienuolikę. Tiksliu smūgiu prie pergalės prisidėjo ir rezultatyviausias Elitinės U-16 lygos žaidėjas, „Žalgiriečio" atakų lyderis Meinardas Mikulėnas. Po trijų ratų jo sąskaitoje jau 36 įvarčiai. 
 
Trečiojo rato kovas jaunieji žalgiriečiai baigė rugsėjo 23 dieną Gargžduose su vietos „Banga“. Rungtyniaudami „eksperimentine“ sudėtimi svečiai iš Vilniaus turėjo ne vieną puikią progą pasižymėti, bet nesugebėjo pramušti šeimininkų gynybos. Savo ruožtu, vienintelis „Bangos“ kapitono Vaido Magdušausko tikslus smūgis lėmė pergalę šeštoje turnyro lentelės vietoje žengiančiai Gargždų ekipai.
 
Nepaisant kelių nesėkmių, FA „Žalgirietis“ po 21 turo turi 57 taškus ir Elitinėse jaunių U-16 pirmenybėse užima pirmą vietą. Artimiausi persekiotojai – Panevėžio Raimondo Sargūno sporto gimnazija yra surinkusi 46, o „Tauras – Kauno Žalgiris“ – 45 taškus. „Žalgiriečio“ komandos atstovų teigimu, šioje čempionato stadijoje nemaža dalis pagrindinės sudėties žaidėjų rungtyniauja ir įgauna daugiau patirties už Elitinėse U-17 pirmenybėse žaidžiančią ir dėl medalių kovojančią „Žalgirio“ komandą, tuo būdu suteikiamas šansas mažiau rungtyniavusiems žaidėjams pademonstruoti savo meistriškumą Elitinėje U-16 lygoje.
 
Ketvirtojo rato kovas „Žalgirietis“ pradės jau šį trečiadienį. 22 turo mačas Panevėžyje su artimiausiais konkurentais – Raimondo Sargūno sporto gimnazijos vienuolike prasidės 17 val.