Emocingame Mančesterio derbyje - "Man City" pergalė (VIDEO, FOTO)

14 valandą 30 minučių Lietuvos laiku Anglijos "Premier" lygoje startavo ketvirtasis turas.

Jis prasidėjo itin laukiama dvikova. "Old Trafford" stadione ginklus tarpusavyje surėmė dvi Mančesterio ekipos - "Man Utd" ir "Man City". Emocingame ir atkakliame miesto derbyje rezultatu 1-2 triumfavo Pepo Guardiolos auklėtiniai.

Nuo pat rungtynių pradžios futbolas "Old Trafford" tvirtovėje buvo gyvas. Kiek aktyvesni su kamuoliu buvo "miestiečiai", tačiau per pirmąsias 5 minutes jokių pavojingų progų nebuvo sukurta.

Pirmasis rimtesnis smūgis buvo atliktas 7-ąją minutę, kai iš toli savo laimę pabandė Paulis Pogba. Vėliau žaidimo taisykles diktavo svečiai iš "Etihad", kuriems priklausė ir teritorinė persvara.

15-ąją minutę stadionas išvydo pirmąjį įvartį, tačiau ne į tuos vartus, kuriuos norėjo beveik visi "raudonieji velniai". Aleksandaras Kolarovas atliko tolimą perdavimą, Kelechi Iheanacho galva jį numetė Kevinui De Bruyne, o belgas prasiveržęs tiksliu smūgiu išvedė svečius į priekį.

Po praleisto įvarčio "Man Utd" ekipai pademonstruoti solidesnio žaidimo taip ir nepavyko. "Man City" ir toliau dominavo su kamuoliui ir 36-ąją minutę Davidas De Gea buvo priverstas dar kartą traukti kamuolį iš savo vartų. K. De Bruyne pataikė į virpstą, o kamuolys atšoko tiesiai prie K. Iheanacho kojų. Afrikiečiui tikslumo nepritrūko ir svečiai įgijo jau dviejų įvarčių pranašumą.

Vis dėlto nieko rimtesnio nesukūrusiai "Man Utd" ekipai 42-ąją minutę pavyko sušvelninti rezultatą. Grubiai kovodamas dėl kamuolio suklydęs vartininkas Claudio Bravo paliko vartus, o nuo varžovų atitrūkęs Zlatanas Ibrahimovičius kamuolį nukreipė į "Man City" ginamų vartų tinklą.

Pačioje kėlinio pabaigoje dominavę "City" futbolininkai galėjo į rūbinę žengti ir be pranašumo. Vėl grubiai prie savų vartų suklydęs C. Bravo turėjo padėkoti Z. Ibrahimovičiui, kurio smūgis šį kartą nebuvo tikslus.

Antrajame kėlinyje "Man Utd" buvo nusiteikę pataisyti situaciją ir į kovą leido du naujus žaidėjus - Marcusą Rashfordą bei Anderį Herrerą. Visą kėlinio pradžią "raudonieji velniai" spaudė svečius, tačiau sukurti kažką ypatingo taip ir nepavyko.

71-ąją minutę gerą progą padidinti "Man City" pranašumą turėjo Fernandinho, tačiau į jo smūgį po kampinio reagavo Davidas De Gea. Nuo šio epizodo "miestiečiai" buvo apgulę "Man Utd" vartus ir per keturias minutes sukūrė ben tris geras progas - pavojingai smūgiavo tas pats Fernandinho bei į virpstą pataikęs K. De Bruyne.

Pačioje rungtynių pabaigoje "Man Utd" dar bandė pakovoti dėl taško, tačiau net itin neužtikrintas C. Bravo žaidimas pergalės iš "miestiečių" atimti nebegalėjo ir susitikimas baigėsi rezultatu 1-2.

"Man City" pergalių žygis tęsiasi - per keturias rungtynes iškovota tiek pat pergalių. "United" ekipai tai buvo pirmoji nesėkmė šiame "Premier" lygos sezone.

Rezultatas:

"Man Utd" 1 - 2 "Man City"
15' [0 - 1] K. De Bruyne
36' [0 - 2] K. Iheanacho
42' [1 - 2] Z. Ibrahimovič

Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Man Utd": De Gea, Valencia, Bailly, Blind, Shaw, Fellaini, Pogba, Mkhitaryan, Rooney, Lingard, Ibrahimovic.

Atsarginiai: Romero, Smalling, Herrera, Schneiderlin, Mata, Martial, Rashford.

"Man City": Bravo, Sagna, Otamendi, Stones, Kolarov, Fernandinho, De Bruyne, Silva, Sterling, Nolito, Iheanacho.

Atsarginiai: Caballero, Zabaleta, Clichy, Fernando, Navas, Sane, Garcia.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...