Europos čempionate žaidusios rinktinės išsidalino 300 mln. eurų

Pasibaigus Europos futbolo čempionatui Prancūzijoje Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA) jau atliko pirmenybių dalyviams itin malonią pareigą – padalino federacijoms premijų pyragą už pasirodymą „Euro 2016“, rašo lrytas.lt

Šįmet premijų maišas kaip niekad buvo pilnas – čempionato dalyvių skaičių padidinus iki 24 rinktinių, teko ženkliai didinti ir paskatinimą.

Jei prieš aštuonerius metus Austrijoje ir Šveicarijoje UEFA suko galvas kaip išdalinti 184 mln. eurų, o prieš ketverius Lenkijoje ir Ukrainoje vykusiame čempionate ji supjaustė 196 mln. eurų premijų pyragą, tai šiemet į dalyvių bankų sąskaitas sukris 301 mln. eurų.

Nieko keista, kad Europos čempionė Portugalija atsiriekė iš UEFA didžiausią kąsnį – šios šalies futbolo federacija gaus net 25,5 mln. eurų „padėką“. 

Prancūzijai atiteko 23,5 mln. eurų premija. UEFA nenuskriaudė nė vienos iš 24 pirmenybėse dalyvavusių rinktinių: už patekimą į „Euro 2016“ finalinį etapą šalys gavo po 8 mln. eurų. Už pergales grupės dvikovose priklausė po 1 mln. eurų, lygiąsias – 500 tūkst. Nacionalinės komandos, patekusios į pirmenybių aštuntfinalį prie jau turimų pinigų prisidėjo po 1,5 mln. eurų, ketvirtfinalį – 2,5 mln., pusfinalį – po 4 mln eurų.

Finale laimėjusi Portugalija papildomai savo sąskaitą papildė dar 8 mln. eurų, o prancūzai – 5 mln. eurų. Trečioje vietoje pagal premijos dydį yra Vokietija – jau UEFA atseikės 18,5 mln. eurų. Ketvirti tapo čempionato naujokai Velso atstovai, susižersiantys 18 mln eurų.

Nebus nuskriausti ir mūsų kaimynai lenkai, kuriems UEFA perves 14,5 mln. eurų.

lrytas.lt