Europos lygoje - G. Arlauskio klubo nesėkmė bei dvejos sustabdytos rungtynės

Šiandien žaidžiami UEFA Europos lygos priešpaskutiniojo turo susitikimai. Juose - keletas staigmenų, taip pat du mačai buvo sustabdyti.

Vienintelėse sužaistose E grupės rungtynėse pergalę šventė ir vietą kitame etape užsitikrino lyderis Maskvos "Dinamo". Nepaisant to, kad po pirmojo kėlinio atsilikinėjo, rusai sugebėjo įveikti iki šiol vos vieną tašką iškovojusį Atėnų "Panathinaikos". Susitikimas baigėsi rezultatu 2-1. Kitas mačas tarp "Estoril" bei Eindhoveno "PSV" buvo nutrauktas. Iki pertraukos rezultatas buvo net 3-2 šeimininkų naudai. Vis dėlto, teisėjai, pasitarę su UEFA atstovais, nusprendė, jog oro sąlygos toliau tęsti rungtynes yra pernelyg pavojingos.

G grupės lyderių dvikova tarp Roterdamo "Feyenoord" ir "Sevilla" pasibaigė namuose rungtyniavusių olandų pergale. Į pirmąją vietą jiems leido pakilti antrajame kėlinyje pelnyti Jenso Toornstra bei Karimo El Ahmadi įvarčiai. Tuo tarpu trečias žengiantis "Rijeka" tokiu pačiu rezultatu nugalėjo Lježo "Standart" vienuolikę. Kroatai išsaugo realias galimybes užimti antrąją arba net pirmąją vietą grupėje, o Belgijos ekipai šis pralaimėjimas buvo lemiamas.

"Krasnodar" ir "Lille" sužaidė lygiosiomis 1-1 H grupėje. Pirmasis išsiveržęs į priekį Rusijos klubas nesugebėjo išsaugoti persvaros ir rezultatą įpusėjus antrajam kėliniui išlygino Nolanas Roux. Kitoje dvikovoje Romelu Lukaku ir Kevino Mirallaso įvarčių dėka tris taškus iškovojo beveik pagal visus statistinius rodiklius atsilikęs Liverpulio "Everton". Anglai Vokietijoje nugalėjo "Wolfsburg" ir užsitikrino pirmąją vietą tarp keturių komandų. "Lille" pagal taškus vokiečius dar gali pavyti.

I grupėje taškų neturintis Bratislavos "Sloavan" namie 1-3 nusileido Berno "Young Boys", o lyderių kovoje Prahos "Sparta"  taip pat namuose pasiekė nulines lygiąsias su "Napoli". Italai pirmauja su 10 taškų, čekai turi tiek pat, o Šveicarijos ekipa - vienu mažiau.

Danijoje susitiko traumuoto Luko Spalvio atstovaujama vietos "Aalborg" ir geriausio Rumunijos čempionato vartininko Giedriaus Arlauskio Bukarešto "Steaua". Šeimininkams pavyko iškovoti pergalę minimaliu rezultatu bei pakilti į antrąją vietą nustumiant varžovus į trečiąją. J grupės lyderis Kijevo "Dynamo" užsitikrino vietą kitame etape 2-0 įveikdamas autsaiderį "Rio Ave".

K grupėje Salonikų "PAOK" laimėjimas 2-0 svečiuose prieš Minsko "Dinamo" leido susilyginti taškais su "Fiorentina" ekipai namie rezultatu 1-2 pralaimėjusiems "Guingamp" futbolininkams. Italai jau užsitikrinę pirmąją vietą, o pastarieji klubai, turintys vienodą taškų skaičių, balansuoja ant kito etapo ribos.

L grupės lyderis Varšuvos "Legia" svečiuose 0-1 pralaimėjo minimalius šansus žengti toliau išsaugojusiems "Lokeren" žaidėjams. Lenkai jau ramūs dėl ateities turnyre, tačiau nėra tikri, jog užims pirmąją vietą. "Trabzonspor" tuo tarpu 3-1 nukovė Charkovo "Metalist" ir sustiprino pozicijas antrojoje vietoje.


Vėliau prasidėjusios dvikovos - ne mažiau atkaklios. A grupėje "Zurich" 3-1 nugalėjo Limasolio "Apollon" ir išsaugojo šansus žengti į kitą etapą. Po aukščiau žengiančių "Villarreal" bei Monchengladbacho "Borussia" lygiųjų rezultatu 2-2, šveicarų klubas dabar nuo antroje vietoje esančios Ispanijos ekipos atsilieka tik vienu tašku, nuo vokiečių - dviemis.

B grupėje savo viltį patekti toliau išsaugojo Helsinkio "HJK", namie 2-1 palaužęs "Kobenhavn". Pirmose dviejose vietose besirikiuojančios komandos taip pat sužaidė lygiosiomis ir leido suomiams šiek tiek priartėti. Briugės "Club" savo sąskaitoje dabar turi devynis taškus, "Torino" - aštuonis, "HJK" - šešis. Danijos komanda su keturiais taškais aukščiau trečiosios vietos nebepakils.

C grupėjė - 2-2 pasibaigęs mačas tarp Tripolio "Asteras" ir Stambulo "Bešiktaš". Graikai turėjo progą priartėti prie antrojoje vietoje žengiančių turkų iki vieno taško, tačiau po lygiųjų komandas skiria jau keturi ir yra aišku, jog į šešioliktfinalį tikrai žengs "Bešiktaš". Kartu su jais tenai keliaus minimaliu rezultatu autsaiderį Belgrado Partizan palaužęs Londono "Tottenham". Laikinai dėl į aikštę vis išbėgančių sirgalių sustabdytose rungtynėse anglams pergalę padovanojo Benjamino Stambuoli įvartis.

D grupėje intrigos buvo mažiau. Pirmosios dvi ekipos, žengsiančios toliau jau buvo aiškios iš anksto. Pirmąją vietą užsitikrinti pavyko Salzburgo "Red Bull". Austrijos klubas svečiuose 3-1 įveikė Glazgo "Celtic" ir nustūmė škotus laipteliu žemiau. Į trečiąją vietą pakilo Giurgiu "Astra", rezultatu 1-0 palaužusi Zagrebo "Dinamo".

F grupėje pirmąją vietą užsitikrino Milano "Inter" futbolininkai. Šie rezultatu 2-1 "San Siro" stadione palaužė Dnepropetrovsko "Dnipro". "Saint-Etienne" kitame mače sužaidė lygiosiomis 1-1 su "Karabakh". Situacija tarp šių keturių komandų - gana komplikuota. Prancūzijos ekipa kol kas žengia antra su penkiais taškais, tačiau tiek pat jų turi "Karabakh", o tik vienu atsilieka ir ukrainiečiai.