Europos lygos atranka: "Sūduva" nugalėjo latvius, "Trakai" krito Švedijoje

Ketvirtadienį Senajame žemyne tęsiasi UEFA Europos lygos atranka dėl patekimo į 2017-18 metų grupių etapą.

Antrajame etape Lietuva turi du savo atstovus - Marijampolės "Sūduva" ir "Trakai". Abu klubai peržengė pirmąjį etapą ir tęsia kovą svajonės link.

"Sūduva" 19:45 min. Lietuvos laiku Latvijoje pradėjo rungtis su vietos "Liepaja". Marijampoliečiai nuliūdino latvių sirgalius - Suvalkijos komanda rezultatu 2-0 nugalėjo varžovus ir yra arti patekimo į trečiąjį Europos lygos atrankos etapą.

Lietuvos čempionato bronzos savininkai rungtynes pradėjo itin aktyviai ir 18-ąją minutę pasiekė pirmąjį įvartį - sėkmingai kamuolį šalia vartų linijos prilietė ir įvartį pelnė Ovidijus Verbickas.

"Liepaja" nerado jokių priešnuodžių prieš "Sūduvos" žaidimą ir 75-ąją minutę buvo nubausti antruoju įvarčiu. Šį kartą varžovų vartus nuginklavo Karolis Laukžemis.

Atsakomosios rungtynės tarp šių komandų Marijampolėje įvyks lygiai po savaitės kitą ketvirtadienį.

Kitose rungtynėse "Trakams" taip sėkmingai pradėti rungtynių kaip "Sūduvai" nepavyko - Lietuvos vicečempionai rezultatu 1-2 Švedijos atstovams "Norrkoping".

32-ąją minutę Anderssonas išvedė švedus į priekį, o pranašumą pastarieji po Holmbergo įvarčio padidino 61-ąją minutę. Vis dėlto "Trakai" visiškai nepalūžo ir pasiekė svarbų išvykos įvartį - galva pasižymėjo Maksimas Maksimovas.

Rezultatai:

"Liepaja" 0 - 2 "Sūduva"
18' [0 - 1] O. Verbickas
75'[ 0 - 2] K. Laukžemis

 

"Norrkoping" 2 - 1 "Trakai"
32' [1 - 0] Andersson
61' [2 - 0] K. Holmberg
66' [2 - 1] M. Maksimov