Europos lygos atranka: "Sūduva" sudaužė pajėgų "Sion", "Trakai" nukovė makedonus (VIDEO)

Ketvirtadienį vakare A lygos klubai pradėjo kovą trečiajame Europos lygos atrankos etape.

Marijampolės "Sūduva" 20 val. savų žiūrovų akivaizdoje susikovė su "Sion" klubu, o "Trakai" LFF stadione 19.30 val. priėmė "Shkendija" komandą iš Makedonijos.

Pirmosios rungtynės baigėsi Vilniuje, kur "Trakai" rezultatu 2-1 pranoko svečius. "Riterių" gretose ir vėl nesustabdomas buvo rusas Maksimas Maksimovas - puolėjo du įvarčiai garantavo pergalę pirmajame mače.

Jau 1-ąją minutę M. Maksimovas savo smūgiu išvedė šeimininkus į priekį. Vis dėlto "Shkendija" iš Makedonijos rodė charakterį ir 39-ąją minutę rezultatas tapo lygus.

Tačiau "Trakai" rankų nenuleido ir 52-ąją minutę tas pats M. Maksimovas dar kartą nuginklavo varžovų vartus bei atvedė šeimininkus į svarbią pergalę.

"Trakai" turėjo idealią progą pelnyti dar daugiau įvarčių, nes 57-ąją ir 62-ąją minutėmis du makedonų ekipos žaidėjų buvo pašalinti iš aikštės.

Vis dėlto daugiau įvarčių į svečių vartus Lietuvos vicečempionai nepasiuntė ir prieš lemiamą atsakomąją dvikovą Makedonijoje turės vieno įvarčio pranašumą

Tuo tarpu Marijampolės "Sūduva" namuose pateikė tikrą sensaciją: dar prieš dvikovą šiek tiek nurašyti marijampoliečiai skolingi "Sion" ekipai iš Šveicarijos neliko - sutriuškino rezultatu 3-0.

Pirmasis rungtynių įvartis Marijampolėje taip pat krito greitai - 3-ąją minutę į savus vartus įsispyrė svečių gynėjas Paulo Ferreira. Užsivedę suvalkiečiai sustoti neketino - 9-ąją minutę Paulius Janušauskas rezultatą padidino iki dviejų įvarčių pranašumo.

Šveicarai dar bandė atsitiesti ir aktyviai spaudė šeimininkus, tačiau pačioje rungtynių pabaigoje gavo skaudų antausį - Karolis Laukžemis pasiuntė trečiąjį įvartį į svečių vartus ir rezultatas tapo triuškinantis.

"Trakai", o ypatingai "Sūduva", prieš atsakomąsias rungtynes svečiuose turės pranašumą ir geresnes galimybes žengti tolyn. Priminsime, kad po atsakomųjų rungtynių komandos patenka į paskutinįjį atrankos etapą, kuriame bus kaunamasi dėl patekimo į grupių etapą.

Rezultatai:

"Trakai" 2 - 1 "Shkendija"
1' [1 - 0] M. Maksimov
39' [1 - 1] S. Junior
52' [2 - 1] M. Maksimov
57' S. Junior ("Shkendija") pašalintas iš aikštės
62' A. Cuculi S. Junior ("Shkendija") pašalintas iš aikštės

"Sūduva" 3 - 0 "Sion"
3' [1 - 0] P.  Ferreira (į savus vartus)
9' [2 - 0] P. Janušauskas
90+1' [3 - 0] K. Laukžemis

<iframe width="500" height="323" src="https://www.youtube.com/embed/r6Cv0SovTzU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...