Europos lygos atrankos finišo tiesioji: "Sūduva" nepasipriešino bulgarams

Europos lygoje - lemiamų kovų metas: ketvirtadienį startavo paskutiniojo atrankos į 2017-18 metų grupių varžybas etapas.

Ilgiausiai iš Lietuvos klubų išlikusi ir netikėtai paskutinį atrankos etapą pasiekusi Marijampolės "Sūduva" pirmoji tarpusavio dvikovoje susigrūmė su Vilniaus "Žalgirio" skriaudiku Razgrado "Ludogorets".

Lietuviams ir vėl bulgariška stadiono veja buvo užkeikta - "Sūduva" visą rungtynių laiką žaidė gynyboje ir praleido du įvarčius, kurie išvedė bulgarus į priekį rezultatu 2-0 dviejų rungtynių serijoje.

Nuo pat rungtynių pradžios "Ludogorets" puolė "Sūduvą" ir kėlė pavojų jų ginamiems vartams. Vis dėlto pirmasis kėlinys marijampoliečiams susiklostė dar gana sėkmingai - įvarčių šeimininkai nepasiekė.

Antrajame kėlinyje "Sūduva" ir toliau nesitraukė iš gynybos, tačiau 61-ąją minutę buvo skaudžiai nubausti standartinės situacijos metu - po pakelto aukšto kamuolio pasižymėjo Cosminas Moti.

"Ludogorets" ekipai galiausiai pavyko pramušti svečių gynybą, o pergalę 76-ąją minutę užtvirtino tikslus Vura įvartis iš baudos aikštelės prieigų.

Per likusį laiką bulgarai dar galėjo skaudžiau nubausti "Sūduvą", tačiau svečių laimei kamuolys daugia vartų linijos nepraskriejo.

Atsakomosios rungtynės Marijampolėje įvyks kitą ketvirtadienį.

Rezultatas:

"Ludogorets" 2 - 0 "Sūduva"
61' [1 - 0] C. Moti
76' [2 - 0] Vura