Europos lygos čempionai - "Ajax" nugalėję "Manchester United" (FOTO, VIDEO)

UEFA Europos lygoje sužaistas pats svarbiausias susitikimas - finalas. Stokholmo "Friends" arenoje šįkart kovėsi Amsterdamo "Ajax" bei "Manchester United" klubai.

Nyderlandų atstovai kelialapį į Švediją buvo pelnę turnyro pusfinalyje atsilaikydami prieš "Lyon", o "Premier" lygos ekipa buvo palaužusi Vigo "Celta" pasipriešinimą.

Tikėtasi tikrai įdomios akistatos, nes bene geriausias turnyro puolimas stojo į kovą prieš vieną geriausiai besiginančių komandų.


Rungtynių pradžioje kelias minutes savo varžovus spaudė anglai, tačiau greitai žaidimas tapo padrikas, o itin į akis krito netikslūs perdavimai. 

Viską itin pagyvino varžovų gynėjų išvengęs Paulis Pogba, kurio smūgiuotas kamuolys į vartus įkrito atsimušęs į Davinsono Sanchezo koją.

Praleidę įvartį "Ajax" futbolininkai perėmė iniciatyvą ir stengėsi išlyginti rezultatą, tačiau "raudonųjų velnių" gynyba veikė puikiai.

Geriausiai olandams sekėsi atakuoti dešiniuoju kraštu - gynėjas Joelis Veltmanas išprovokavo kelias Henrikho Mkhitaryano pražangas, kuris galiausiai užsidirbo geltoną kortelę, o du neblogus reidus į baudos aikštelę atliko Bertrandas Traore.

Visgi, Amsterdamo komandos puolimo lyderis Kasperas Dolbergas buvo visiškai nepastebimas, o išlyginamojo įvarčio pelnyti jiems iki pertraukos nepavyko. Taip pat sunkiai su savo tiesioginiais oponentais sekėsi grumtis ir "Man United" snaiperiui Marcusui Rashfordui.


Iškart po pertraukos "Man United" sugebėjo savo persvarą padvigubinti po kampinio, kuomet Daley Blindo pakeltą kamuolį galva pamušė Chrisas Smallingas, o šį į vartus pasiuntė Henrikhas Mkhitaryanas.

Po armėno įvarčio vaizdas aikštėje nesikeitė, o "Ajax" futbolininkai toliau bandė ieškoti kelio link varžovų vartų. 

Rungtynėse nesužaidus nė valandos buvo pakeistas ir minėtasis Dolbergas, bet aikštėje vietoje jo pasirodęs Davidas Neresas taip pat nieko įspūdingo nenuveikė.

"Man United" rungtyniavo itin disciplinuotai, tad "Ajax" ekipa antrajame kėlinyje turėjo dar mažiau šansų. Vieninteliu įmanomu olandų išsigelbėjimu galėjo tapti tolimi smūgiai, tačiau jie taip pat skriejo virš vartų.

Taigi, puikią gynybą bei savo pranašumą Jose Mourinho auklėtiniai išlaikė iki pat mačo pabaigos ir triumfavo rezultatu 2-0.

Jų pergalė reiškia, jog kitą sezoną UEFA Čempionų lygoje rungtyniaus net penki klubai, kuomet "Eredivisie" sidabrą iškovojęs "Ajax" turės žaisti stipriausio Europos turnyro atrankoje.

Rezultatas:

"Ajax" 0 - 2 "Manchester United"
[0-1] 18' Paul Pogba
[0-2] 48' Henrikh Mkhitaryan