Europos lygos pusfinalio dalyviai: "Dnipro", "Fiorentina", "Sevilla" bei "Napoli"

Vakar vakare paaiškėjus keturioms stipriausioms šio sezono Senojo žemyno komandoms, šiandien  išsiaiškinti ir UEFA Europos lygos pusfinalių dalyviai.

Prieš savaitę Belgijoje nulinėmis lygiosiomis sužaidę Briugės "Club" ir Dnepropetrovsko "Dnipro" klubai į kovą iš naujo stojo Ukrainoje. Belgijos čempionato lyderis prieš pirmąjį mačą buvo laikomas favoritu, tačiau nesugebėjus iškovoti pergalės namuose, ekipų galimybės žengti į kitą etapą susilygino.

Po pirmojo kėlinio rezultatas buvo toks pats, koks ir praėjusį ketvirtadienį - įvarčių pelnyta nebuvo. Didžiąją antrojo kėlinio dalį taip pat buvo panašu, jog komandoms teks žaistį pratęsimą, tačiau "Dnipro" narys Yevhenas Shakhovas savo įvarčiu sugebėjo atnešti ukrainiečiams kelialapį tolyn.

Florencijoje susigrūmė taip pat lygiosiomis pirmąsias rungtynes baigę "Fiorentina" bei Kijevo "Dynamo" klubai. Tiesa, čia abiems komandoms buvo pavykę pelnyti po įvartį.

Atsakomajame susitikime Vincenzo Montella auklėtiniai po Mario Gomezo įvarčio išsiveržė jau pirmajame kėlinyje, o Jeremainui Lensui, užsidirbusiam dvi geltonas korteles, mačas baigėsi dar iki vokiečio įvarčio. Tai lėmė, jog "Viola" žaidė geriau ir po pertraukos, o paskutinėmis minutėmis įvartį dar pridėjo Juanas Vargasas.

Praėjusį sezoną taurę į viršų kėlę "Sevilla" futbolininkai vyko į Sankt-Peterburgą, kur mėgino antrąkart įveikti vietos "Zenit". Namuose po sunkios kovos pergalę rezultatu 2-1 išplėšti pavyko, tačiau Rusijoje to paties pakartoti nepavyko.

Prieš savaitę "Zenit" po pirmojo kėlinio pirmavo 1-0, o šįkart tokiu pat rezultatu pirmavo ispanai. 11 metrų baudinį sėkmingai realizavo Carlosas Bacca, tačiau iškart po pertraukos rezultatą išlygino Salomonas Rondonas. Tuomet 72-ąją minutę šeimininkams persvarą suteikė Hulkas, bet pratęsimo Rusijoje sirgaliai neišvydo, nes 85-ąją minutę lygiąsias išplėšė po keitimo pasirodęs Kevinas Gameiro.

Galiausiai, Neapolyje vietos ekipa susikovė su Vokietijos čempionate antrąją vietą užimančiu "Wolfsburg", kuris prieš savaitę buvo sutriuškintas net 4-1. Šio vakaro vakaro svečiams galimybių žengti tolyn jau praktiškai nebuvo.

Pirmąjį kėlinį ekipos sužaidė be įvarčių, tačiau šie pasipylė antrajame. "Napoli" po Jose Callejono bei Drieso Mertenso tikslių smūgių buvo priekyje bendru rezultatu 6-1, bet dviem įvarčiais sušvelninti atslikimą dar suspėjo ir vokiečiai. Nors Ivano Perišičiaus įvartis lėmė lygiąsias, Rafa Benitezo auklėtiniai į kitą etapą žengė be didesnių bėdų.

Rezultatai:

"Dnipro" 1 - 0 (1 - 0) "Club Brugge"
[1-0] 82' Yevhen Shakhov

"Fiorentina" 2 - 0 (3 - 1) "Dynamo"
40' Jeremain Lens ("Dynamo") pašalintas iš aikštės
[1-0] 43' Mario Gomez
[2-0] 90' Juan Vargas

"Zenit" 2 - 2 (3 - 4) "Sevilla"
[0-1] 6' Carlos Bacca (iš 11 metrų baudinio)
[1-1] 48' Salomon Rondon
[2-1] 72' Hulk
[2-2] 85' Kevin Gameiro

"Napoli" 2 - 2 (4 - 1) "Wolfsburg"
[1-0] 49' Jose Callejon
[2-0] 65' Dries Mertens
[2-1] 71' Timm Klose
[2-2] 73' Ivan Perišič