Europos Top 5 lygų savaitgalis: įdomiausi savaitgalio mačai (rugpjūčio 18-20 d.)

Stipriausių Europos lygų gerbėjams atostogos nuo futbolo baigėsi – jau šį savaitgalį prie anksčiau startavusių „Premier“ lygos bei „Ligue 1“ pirmenybių prisijungs ir likusios trys stipriausios lygos. Eurofootball.lt kviečia susipažinti su artėjančio savaitgalio Europos Top 5 lygų tvarkaraščiu bei siūlo atkreipti dėmesį į įdomiausias šio savaitgalio akistatas.


Įdomiausios savaitgalio dvikovos:

„Schalke“ – „RB Leipzig“

Rugpjūčio 19 d. (šeštadienį) 19:30 val.

Praėjusį sezoną „RB Leipzig“ tapo didžiausia „Bundesliga“ pirmenybių staigmena. Ilgą laiką koja kojon su „Bayern“ ekipa žengusi pirmenybių naujokė sezono gale galiausiai neatlaikė čempionų pasiūlyto tempo ir atsisakė svajonių nukarūnuoti varžovus iš Miuncheno. Visgi, net ir ne pati sėkmingiausia sezono pabaiga leido šiai komandai užimti antrąją poziciją bei iškovoti Vokietijos pirmenybių sidabro medalius.

Tuo tarpu „Schalke“ klubas tapo vienu iš didžiausių pirmenybių nusivylimu: didelius tikslus kėlusi ekipa užėmė vos dešimtąją poziciją, o praėjusį sezoną ši ekipa neabejotinai norės kuo greičiau pamiršti. Nenuostabu, kad po tokio nesėkmingo praėjusio sezono komanda vasarą laiko veltui neleido ir stengėsi suburti kur kas geresnius rezultatus galinčią pasiekti ekipą.

Nors vasarą „Schalke“ įsigijo penkis naujokus (Nabilą Bentalebą, Yevheną Konoplyanką, Amire Haritą, Bastianą Oczipką ir Pablo Insua), didžiausias dėmesys buvo nukreiptas į naująjį komandos trenerį. Naujuoju „Schalke“ strategu buvo paskirtas jaunas, 31-erių metų amžiaus, treneris – Domenico Tedesco. Dar labiau neįtikėtina yra tai, jog tam, kad įtikintų naujosios komandos vadovus pasiūlyti jam sutartį, šiam Italijoje gimusiam strategui prireikė vos poros mėnesių ir 11 rungtynių profesionaliame futbole.

Iki praėjusių metų kovo tik su jaunimo ekipomis dirbusiam D. Tedesco progą vyrų futbole suteikė antroje Bundeslygoje paskutinę vietą tuo metu užėmusi „Aue“ ekipa, kuri vargu ar pati galėjo tikėtis, kokią sėkmę jiems atneš naujai paskirtas treneris. Vos per 11 rungtynių „Aue“ surinko daugiau taškų (20), nei per pirmuosius 23 turus (19) ir visų nuostabai sugebėjo išsaugoti vietą antrąjame pagal pajėgumą Vokietijos divizione. Toks trenerio debiutas vyrų futbole neliko nepastebėtas, o „Schalke“ nieko nelaukdama pasiūlė šiam jaunam strategui galimybę įrodyti, kad jo rezultatai praėjusį sezoną nebuvo pasiekti tik sėkmingo atsitiktinumo dėka.

„RB Leipzig“ ekipa vasarą taip pat nesnaudė ir po puikaus debiuto „Bundesliga“ pirmenybėse nebuvo linkusi atsisveikinti su savo lyderiais bei toliau tęsė savo akivaizdžiai išreikštą taktiką į komandą rinkti jaunus ir talentingus žaidėjus. Iš viso savo ekipoje „RB Leipzig“ teturi vos du 30-metį atšventusius žaidėjus, tačiau jie abu tikrai nėra svarbiausios figūros šios komandos sudėtyje. Todėl nieko nuostabaus, kad visi šią vasarą įsigyti šios komandos naujokai yra 23-ejų metų amžiaus arba jaunesni, o tai reiškia, jog ateinantį sezoną ir vėl matysime jauną bei ambicingą „RB Leipzig“ komandą.

Jau pirmasis šių komandų susidūrimas prognozuoja intrigą ir spaudimą ekipoms įrodyti, kad jos gali būti tarp šio sezono „Bundesliga“ lyderių. „RB Leipzig“ teks įrodinėti, kad praėjęs sezonas nebuvo tik atsitiktinumas, o iš jaunų žaidėjų suburta ekipa gali būti konkurencinga visoms ekipoms Vokietijoje. Tuo tarpu „Schalke“ sieks nuo pat pirmojo turo visiems pademonstruoti, jog praėjusį sezoną komandai tiesiog nepasisekė, o D. Tedesco yra pasiruošęs su trenksmu debiutuoti ir aukščiausio lygio pirmenybėse.

„Tottenham Hotspur“ – „Chelsea“

Rugpjūčio 20 d. (sekmadienį) 18:00 val.

Jau antrąjame „Premier“ lygos ture akis į akį susitiks dvi stipriausios praėjusio sezono Anglijos pirmenybių ekipos – „Tottenham Hotspur“ ir „Chelsea“. Nors šių metų pirmenybėse sužaistas vos vienas turas, jau dabar šios ekipos į mačą atvyks su visiškai skirtingomis nuotaikomis.

Jei „Tottenham“ pirmąjame ture susitvarkė su „Newcastle United“ ekipa ir iškovojo pergalę 2:0, tai „Chelsea“ po pirmojo turo savo sąskaitoje vis dar neturi nė vieno taško. Namuose žaidę „aristokratai“, po ankstyvos Gary Cahillo raudonos kortelės susidūrė su problemomis bei 2:3 nusileido „Burnley“ ekipai ir tikrai neliko patenkinti savo sezono startu.

Kalbant apie komandų darbą vasarą transferų rinkoje – „Chelsea“ buvo daug aktyvesnė ir produktyvesnė ekipa, nei jų sekmadienio varžovai. Pardavusi ne tik keletą komandoje neįsitvirtinusių žaidėjų, tačiau ir Nemanja Matičių, „Chelsea“ netruko įsigyti trijų naujokų. Į N. Matičiaus poziciją buvo nupirktas prancūzas Tiemoue Bakayoko, gynybos grandį sustiprino Antonio Rudigeris, o puolėjų gretas papildė Alvaro Morata, kuris savo debiutinį įvartį „Premier“ lygoje pelnė jau pirmąjame ture.

Tuo tarpu „Tottenham“ ekipa vis dar neturi nė vieno naujoko, o iš praėjusį sezoną ekipoje svarbesnį vaidmenį užėmusių žaidėjų, jie atsisveikino tik su krašto gynėju Kyle`u Walkeriu. Nors pastaruoju metu sklando nemažai gandų, jog ši ekipa intensyviai ieško papildymo, šiose rungtynėse jiems ir toliau teks viltis, kad puikiai vienas kitą pažįstantys komandos žaidėjai tarpusavio supratimą pavers į sėkmingą žaidimą bei atneš klubui dar vieną pergalę.

Prieš sekmadienio rungtynes daugiau nuostolių savo gretose turi svečiai: „Chelsea“ ekipai nepadės ne tik pirmąjame ture diskvalifikacijas užsidirbę G. Cahilas ir C. Fabregasas, tačiau ir traumuoti Pedro, E. Hazardas bei komandos naujokas T. Bakayoko. Tuo tarpu „Tottenham Hotspur“ gretose į aikštę dėl traumų tikrai neišbėgs trys žaidėjai – D. Rose`as, K. Trippieras ir E. Lamela.

Prieš sekmadienio rungtynes dvikovos favoritais yra laikoma „Tottenham“ ekipa, tačiau jų varžovai bus pasiryžę padaryti viską, kad sezono nepradėtų dviem pralaimėjimais iš eilės. Galima neabejoti, jog šias rungtynes pasirinkusių stebėti žiūrovų lauks atkakli ir intriguojanti akistata.

„Barcelona“ – „Real Betis“

Rugpjūčio 20 d. (sekmadienį) 21:15 val.

Prieš prasidedant šiam sezonui, „Barcelona“ ekipa ir jos gerbėjai tikrai nesitikėjo tokios sudėtingos sezono pradžios. Prarastas Neymaras, nesėkmingi bandymai įsigyti norimus žaidėjus, skaudūs pralaimėjimai Ispanijos Supertaurėje, traumą patyręs Luisas Suarezas ir naujo kontrakto vis dar nepasirašęs Lionelis Messi – visa tai, dar nesužaidus nė vienerių rungtynių „La Liga“ pirmenybėse.

Visos „Barcą“ užklupusios problemos prieš pirmąjį turą kelią klausimą: kaip į sunkumus sureaguos Ernesto Valverde ir jo auklėtiniai? Jau pirmąjame ture prarasti taškai prieš tikrai ne pačius stipriausius varžovus tik dar labiau pagilintų šios ekipos problemas, tad pergalė Ispanijos pirmenybių starte yra itin reikalinga tiek „Barcelona“ ekipai ir jos žaidėjams, tiek šios komandos gerbėjams.

Tuo tarpu „Real Betis“ po praėjusio sezono, kuriame užėmė 15 vietą, nusprendė kardinaliai pakeisti savo ekipos veidą. Naujas treneris, septyni parduoti žaidėjai ir septyni įsigyti naujokai – tokius pokyčius vasarą atliko komandos vadovai. Klubo vadovybė viliasi, kad tokie veiksmai vasarą padės juos ištraukti iš kovos dėl išlikimo lygoje, tačiau viską šiai komandai dar teks įrodyti aikštėje.

Kad „Real Betis“ gali atimti taškų iš „Barcos“ įsitikinti galėjome dar praėjusiame sezone. Ne patį sėkmingiausią sezoną turėjusi ekipa namuose su katalonais sužaidė lygiosiomis, o tai turėtų suteikti jiems pasitikėjimo savimi ir vilčių nubausti varžovus ir šio sezono metu. Juolab, kad geresnės progos atimti taškų iš Ispanijos grandų nei dabar, žaidžiant su problemų kamuojama „Barcelona“, „Real Betis“ ekipai gali nepasitaikyti viso sezono metu.

Visos Europos Top 5 lygų savaitgalio rungtynės:

„Premier“ lyga

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 14:30 val. „Swansea“ – „Manchester United“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 17:00 val. „Bournemouth“ – „Watford“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 17:00 val. „Burnley“ – „West Bromwich Albion“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 17:00 val. „Leicester City“ – Brighton“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 17:00 val. „Liverpool“ – „Crystal Palace“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 17:00 val. „Southampton“ – „West Ham United“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 19:30 val. „Stoke City“ – „Arsenal“

Rugpjūčio 20d. (sekmadienis) 15:30 val. „Huddersfield“ – „Newcastle United“

Rugpjūčio 20d. (sekmadienis) 18:00 val. „Tottenham Hotspur“ – „Chelsea“

„La Liga“

Rugpjūčio 18d. (penktadienis) 21:15 val. „Leganes“ – „Alaves“

Rugpjūčio 18d. (penktadienis) 23:15 val. „Valencia“ – „Las Palmas“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 19:15 val. „Celta Vigo“ – „Real Sociedad“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 21:15 val. „Girona“ – „Atletico Madrid“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 23:15 val. „Sevilla“ – „Espanyol“

Rugpjūčio 20d. (sekmadienis) 19:15 val. „Athletic Bilbao“ – „Getafe“

Rugpjūčio 20d. (sekmadienis) 21:15 val. „Barcelona“ – „Real Betis“

Rugpjūčio 20d. (sekmadienis) 23:15 val. „Deportivo“ – „Real Madrid“

„Bundesliga“

Rugpjūčio 18d. (penktadienis) 21:30 val. „Bayern“ – „Bayer“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 16:30 val. „Mainz“ – „Hannover“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 16:30 val. „Hamburger“ – „Augsburg“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 16:30 val. „Hertha“ – „Stuttgart“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 16:30 val. „Hoffenheim“ – „Werder“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 16:30 val. „Wolfsburg“ – „Borussia“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 19:30 val. „Schalke“ – „RB Leipzig“

Rugpjūčio 20d. (sekmadienis) 16:30 val. „Freiburg“ – „Eintracht“

Rugpjūčio 20d. (sekmadienis) 19:00 val. „Gladbach“ – „Koln“

„Serie A“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 19:00 val. „Juventus“ – „Cagliari“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 21:45 val. „Verona“ – „Napoli“

Rugpjūčio 20d. (sekmadienis) 19:00 val. „Atalanta“ – „Roma“

Rugpjūčio 20d. (sekmadienis) 21:45 val. „Bologna“ – „Torino“

Rugpjūčio 20d. (sekmadienis) 21:45 val. „Crotone“ – „Milan“

Rugpjūčio 20d. (sekmadienis) 21:45 val. „Inter“ – „Fiorentina“

Rugpjūčio 20d. (sekmadienis) 21:45 val. „Lazio“ – „Spal“

Rugpjūčio 20d. (sekmadienis) 21:45 val. „Sampdoria“ – „Benevento“

Rugpjūčio 20d. (sekmadienis) 21:45 val. „Sassuolo“ – „Genoa“

Rugpjūčio 20d. (sekmadienis) 21:45 val. „Udinese“ – „Chievo“

„Ligue 1“

Rugpjūčio 18d. (penktadienis) 21:45 val. „Metz“ – „Monaco“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 18:00 val. „Lyon“ – „Bordeaux“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 21:00 val. „Montpellier“ – „Strasbourg“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 21:00 val. „Nice“ – „Guingamp“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 21:00 val. „Rennes“ – „Dijon“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 21:00 val. „St Etienne“ – „Amiens“

Rugpjūčio 19d. (šeštadienis) 21:00 val. „Troyes“ – „Nantes“

Rugpjūčio 20d. (sekmadienis) 16:00 val. „Lille“ – „Caen“

Rugpjūčio 20d. (sekmadienis) 18:00 val. „Marseille“ – „Angers“

Rugpjūčio 20d. (sekmadienis) 22:00 val. „Paris Saint-Germain“ – „Toulouse“