Europos U-21 čempionate - lietuviškos teisėjų komandos debiutas

Lietuvos futbolo teisėjų komanda pirmą kartą teisėjavo Europos jaunimo (U-21) futbolo čempionato rungtynėms.

Europos jaunimo (U-21) futbolo čempionate Lenkijoje dėl stipriausios žemyno komandos vardo varžosi 12 rinktinių. Nors Lietuvos tarp jų nėra, savo vardą į istoriją įrašė pirmoji lietuvių brigada.

Birželio 19-ąją Kelcų mieste vykusioje Anglijos ir Slovakijos jaunimo rinktinių dvikovoje švilpė Gediminas Mažeika, kuriam aikštėje padėjo asistentai Vytenis Kazlauskas ir Vytautas Šimkus bei papildomi arbitrai Donatas Rumšas ir Robertas Valikonis.

Tai pirmas kartas, kai vvisa Lietuvos teisėjų brigada vadovavo šio lygmens finalinio etapo turnyro rungtynėms. Anksčiau panašios patirties individualiai turėjo V. Šimkus, kuris teisėjavo Europos U-21 čempionato finale kaip teisėjo asistentas.

Rungtynėse tarp anglų ir slovakų abiems komandoms iš viso buvo parodytos penkios geltonos kortelės ir užfiksuota 19 pražangų.

Iškvietimas į Europos U-21 čempionatą - įsimintino Lietuvos teisėjams sezono kulminacija.

G. Mažeika ir jo kolegos pirmą kartą švilpė UEFA Čempionų lygos grupių etapo rungtynėse tarp Lėverkuzeno „Bayer“ ir „Monaco“ klubų, o taip pat dirbo Europos lygos aštuntfinalio rungtynėse „Old Trafford“ stadione, kur susitiko garsusis „Manchester United“ klubas ir „Rostov“ ekipa.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...