F. Leboeuf: Pepe, o ne A. Griezmannas turėjo laimėti geriausio žaidėjo titulą

Buvęs Prancūzijos rinktinės gynėjas Frankas Leboeuf pažėrė kritikos UEFA organizacijai už tai, kad jie netinkamai renka geriausius rungtynių ir viso turnyro žaidėjus.

Sekmadienį Prancūzijoje baigėsi 2016 metų Europos čempionatas, kuriame kiek netikėtai triumfavo Portugalija. A. Griezmannas ir jo atstovaujama Prancūzijos rinktinė žaidė finale, o pats futbolininkas turnyro metu pelnė šešis įvarčius ir tapo geriausiu jo žaidėju.

Vis dėlto buvęs Londono "Chelsea" žaidėjas mano, kad UEFA atsižvelgia į netinkamus kriterijus. Anot buvusio futbolininko, geriausio turnyro žaidėjo titulo nusipelnė čempionu su Portugalija tapęs centro gynėjas Pepe.

"Griezmannas man labai patinka, tačiau nemanau, kad jis buvo turnyro žaidėjas. Nesutinku su šiuo UEFA verdiktu", - RMC televizijai sakė F. Leboeuf.

"Mes turėtume būti labiau kritiški. Griezmanną matėme tik nuo ketvirtfinalio. Jis turėjo dvi puikias galimybes pelnyti įvartį finale, tačiau to nepadarė. 

UEFA visada dirba taip pat. Jie skiria geriausio rungtynių žaidėjo prizą tam, kuris paprasčiausiai pelnė įvartį. Mano manymu, geriausiu turėjo būti Pepe ar tas pats Garethas Bale'as, atvedęs Velsą iki pusfinalio. Jis neturėjo šalia savęs tiek puikių žaidėjų, kiek jų turi Prancūzija.

Pepe aukščiausią klasę rodė nuo pat pradžių iki pabaigos. Tas pats Griezmannas antrosiose grupių etapo rungtynėse buvo paliktas net ant suolo", - sakė buvęs Prancūzijos rinktinės gynėjas.