FA taurė: "Man Utd" nesulaukė pasipriešinimo iš "Reading" (VIDEO)

„Manchester United“ šeštadienio popietę vykusiose FA Taurės trečiojo etapo rungtynėse susitvarkė su „Reading“ klubu, kurį sutriuškino rezultatu 4 – 0.

Rungtynių pradžia šeimininkams susiklostė tarsi iš natų. Jau 7-ąją susitikimo minutę po puikaus Anthony Martialio reido ir Juano Matos perdavimo pelnė komandos kapitonas Wayne‘as Rooney. Anglui tai buvo 249-asis įvartis atstovaujant klubą ir pagal įvarčių skaičių susilygino su Seru Bobby Charltonu.

Tolimesnė rungtynių eiga „Reading“ nieko gero nežadėjo. 15-ąją minutę krito dar vienas įvartis. Šįkart W. Rooney sužaidė sienele su A. Martialiu, kuris nukreipė kamuolį į apatinį vartų kampą ir nepaliko jokių šansų svečių vartininkui.

Geras nuotaikas kiek aptemdė Marcoso Rojo trauma. Argentinietis jau 19-ąją minutę buvo priverstas palikti aikštę, o jį pakeitė Philas Jonesas.

Po keitimo kuriam laikui iniciatyvą perėmė „Reading“. Svečiams sekėsi laikyti kamuolį, regzti atakas. Ir nors jiems pavyko suorganizuoti kelias pusproges, tačiau Sergio Romero vartams realaus pavojaus nebuvo.

Po kelių akimirką idealią progą turėjo Marcusas Rahsfordas. Puolėjas po gero to paties W. Rooney perdavimo atsidūrė vienas prieš vartininką, jį apsivarė, tačiau nukreipti kamuolio į tuščius vartus nebesugebėjo.

Dar po poros minučių įvartis į „Reading“ kristi galėjo iš niekur. A. Martialis atliko smūgį, kurį vadinti pavojingu nebūtų tikslu, tačiau svečių vartininkas vos grubiai nesuklydo, kai kamuolys beveik prasprūdo tarp jo kojų.

„United“ dominavimas aikštėje tesėsi, o atakos smaigalyje vėl atsidūrė M. Rashfordas. Jis vėl atsidūrė vienas prieš A. Al – Habsi, tačiau kampas atakai nebuvo pats geriausias, o ir vartininkas sužaidė užtikrintai.

Besibaigiant kėliniui auksinį šansą turėjo A. Martialis. M. Rashfordas atliko aštrų perdavimą į baudos aikštelę ir prancūzas smūgiavo iš vartininko aikštelės prieigų, tačiau jo smūgis praskriejo visiškai šalia vartų.

Per likusias dvi minutes, kurias pridėjo teisėjas rimtesnių įvykių nebe įvyko ir komandos išėjo į drabužines rezultatui esant 2 – 0 „United“ ekipos naudai. Verta paminėti, jog šeimininkai buvo akivaizdžiai pranašesni, jei nežiūrėsime trumpos atkarpos, kai „Reading“ futbolininkams buvo pavykę įsitvirtini „Raudonųjų Velnių“ aikštės pusėje.

Antrajame kėlinyje vaizdas iš esmės nesikeitė: „United“ kontroliavo kamuolį bei rungtynių eigą. 52-ąją minutę savo laimę iš toli pabandė Michaelas Carrickas ir privertė pasidarbuoti A. Al – Habsi.

Jau po trijų minučių prie „Reading“ vartų kilo kur kas rimtesnis gaisras. M. Rashfordas geru perdavimu išvedė Marouane‘ą Fellaini į puikią poziciją smūgiui į vartus. Nors belgas smūgį atliko, jis buvo gan silpnas, vis dėlto, „Reading“ vartininkas užtikrintai nesužaidė bei atmušė kamuolį tiesiai prieš vartus. Prie kamuolio pirmasis suskubo W. Rooney, tačiau gynėjai sugebėjo smūgį blokuoti ir pavojus buvo neutralizuotas.

60-ąją šeimininkai turėjo dar vieną šansą. W. Rooney iš krašto atliko perdavimą M. Rashordui, kuris buvo visiškai laisvas prieš vartus, tačiau jaunasis talentas prie kamuolio nespėjo ir jo nepasiekė.

Po šio epizodo „United“ kiek sumažino apsukas ir atidavė iniciatyvą „Reading“ ekipai. Tiesa, kaip ir pirmajame kėlinyje taip ir antrajame, svečiai rimto pavojaus nekėlė.

75-ąją minutę rungtynėse galutinį tašką padėjo M. Rashfordas. Jis sulaukė perdavimo iš gilumos nuo M. Carricko ir pasinaudojo gynėjų aplaidumu atsidūręs vienas prieš varžovų vartininką bei šaltakraujiškai jį nuginklavo.

Vis dėlto tai nebuvo pabaiga. Jau po keturių minučių krito dar vienas įvartis, kurio autorius tas pats M. Rashfordas. Jis pasinaudojo grubia vartininko klaida ir paprasčiausiai pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Rezultatas galėjo tapti dar įspūdingesnis, kai po W. Rooney smūgio kamuolys atšoko tiesiai priešais M. Fellaini. Belgas buvo vartininko aikštelėje ir atliko smūgį, tačiau jis buvo blokuotas.

Per likusį rungtynių laiką komandos nieko nebesukūrė ir teisėjas paskelbė užtikrintą „Manchester United“ pergalę.

Rezultatas:

„Manchester United“ 4 – 0 „Reading“
7‘ [1-0] W. Rooney (J. Mata)
15‘ [2-0] A. Martial (W. Rooney)
75‘ [3-0] M. Rashford (M. Carrick)
79‘ [4-0] M. Rashford

manutd.lt