FA taurės finale - "Chelsea" triumfas (VIDEO, FOTO)

Anglijoje šeštadienį baigėsi 2017-18 metų futbolo sezonas - FA taurėje buvo sužaistos finalo rungtynės.

Dėl paskutinio sezono trofėjaus finale susikovė du vienas kitą gerai pažįstantys klubai - Londono "Chelsea" ir "Manchester United". Po praėjusių metų nesėkmės atsitiesusi "mėlynųjų" komanda Edeno Hazardo įvarčio dėka triumfavo turnyre.

Rungtynės prasidėjo nuo žvalgybos - abi komandos rimtų problemų tiek Thibaut Courtois, tiek Davido De Gea vartams nekėlė. Kiek aštresni buvo "mėlynieji", tačiau "United" didesnių problemų gynyboje neturėjo.

Vienintelis ir pergalę atnešęs įvartis krito 22-ąją minutę, kai Edenas Hazardas greitos atakos metu pasileido bėgti vienas prieš vartininką. Belgas jau ketinu atlikti smūgį, tačiau jam iš nugaros taikliai smūgiuoti sutrukdė Philas Jonesas, kuris ir uždirbo 11 metrų baudinį varžovams.

Prie 11 metrų žymos stojo pats E. Hazardas - krašto puolėjo koja nesudrebėjo ir jo tikslus smūgis išvedė Londono komandą į priekį.

Pirmajame kėlinyje nieko pavojingesnio nebeįvyko, todėl visa kova persikėlė į kitas 45 minutes.

Per jas futbolas buvo visiškai kitoks - "raudonieji velniai" pradėjo dominuoti su kamuoliu ir intensyviau spausti Antonio Conte auklėtinius.

Neblogų progų pasižymėti turėjo Marcusas Rashfordas, Paulis Pogba ir Nemanja Matičius, tačiau T. Courtois "sugėrė" viską, kas tik buvo įmanoma.

Per likusį laiką galiausiai įvarčių nebekrito ir į "Wembley" aikštę įsiveržė visa triumfuojanti "Chelsea" komanda.

"Chelsea" klubui tai yra 7-as FA taurės trofėjus. "Raudonieji velniai" iš viso finale jau varžėsi 20 kartų ir aštuonis kartus turėjo susitaikyti su nesėkme.

Rezultatas:

"Chelsea" 1 - 0 "Man Utd"
22' [1 - 0] E. Hazard (11 m. baudinys)


Startinės sudėtys:

"Chelsea": Courtois; Azpilicueta, Cahill, Rüdiger; Moses, Kanté, Fàbregas, Bakayoko, Alonso; Hazard; Giroud.

"Man Utd": De Gea; Valencia, Jones, Smalling, Young; Matic, Herrera, Pogba; Lingard, Sánchez, Rashford.