FBK "Kaunas" grįžta į legendinį stadioną

Į aukštesnį divizioną persikėlus Kauno „Stumbrui" ir „Spyriui", laikinoji sostinė neliks be savo atstovų LFF I lygoje. Pirmenybėse išvysime po 5 metų pertraukos sugrįžusį FBK „Kauno" klubą, pretenduojantį įsitvirtinti tarp dešimties stipriausių.

2012 metais sirgalių atgaivintas FBK „Kaunas" verčia kuria naują istoriją. Triumfavus 2014 m. II lygos Rytų zonoje, trenerio Manto Babiansko vedami Geltonai Žali pasirengę iššūkiui 18-os komandų pirmenybėse. Klubo vadovas Valdas Knyzelis LFF.lt svetainei papasakojo, kuogi kauniečiai išsiskirs iš varžovų.

2015 m. lūkesčiai:  „Klubo administracija ir žaidėjai su nekantrumu laukia naujojo I lygos sezono. Pernai metais II lygoje turėjome auksinį sezoną ir visi degame noru įrodyti, kad esame pasiruošę rungtyniauti antroje pagal pajėgumą šalies lygoje. Apie tikslus garsiai nenorime kalbėti, nes gerai nežinome priešininkų pajėgumo, bet norėtume tvirtai būti dešimtuke ir pamėginti prasibrauti į penketuką. Kiekvienos rungtynės mums bus nauja patirtis ir naujas mūšis, kurio visi laukiame".

Sudėtis: „Po pergalingo praeitų metų sezono klubo vadovybė nusprendė duoti šansą beveik visiems žaidėjams pabandyti savo sugebėjimus ir I lygoje. Manome, jog vaikinai to nusipelnė ir tikrai sugebės kaip lygus su lygiais kovoti su lygos senbuviais. Be abejo reikėjo į komandą įnešti šviežio kraujo, todėl pakvietėme ir keletą žaidėjų jau turinčių tokio lygio patirties. Visų pirma mūsų žaidėjai nėra kažkokios asmenybes, bet vienas kitą aikštėje ir už jos ribų papildantis darnus kolektyvas. Tai ir yra svarbiausia".

Stadionas: „Šiemet Geltonai Žali pagaliau sugrįž į savo namus - legendinį S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadioną. Džiaugiamės tuom, bet ne mažiau džiaugiasi mūsų ištikimiausi sirgaliai „Kaunas Ultras", kurie to laukė beveik 3 metus. Tikimės, kad kauniečiai ir vėl prisimins kelią į šį stadioną, o mes jame pradžiuginsime pergalėmis".

Sirgaliai: „Didelė dalis klubo, be jų dabar nebūtų FBK „Kauno". Jų palaikymas rungtynėse prideda pasitikėjimo ir užveda bei sukelia emocijas mūsų žaidėjams. Nepameluosime teigdami, jog tai 12 mūsų žaidėjas ir su jais namų bei išvykos rungtynėse jaučiamės stipresni. Didžiuojamės jais, nes jie Kaune tokie vieninteliai".

Apranga: „Šiemet ir vėl žaisime originaliomis languotomis geltonai žaliomis aprangomis. Dėl jų jau gavome klubui naują etiketę - „šachmatiniai", bet dėl to per daug nepergyvename, nes esame dėl aprangos dizaino sulaukę išties daug pagyrų, o svarbiausiai, kad šios aprangos yra itin populiaros tarp klubo sirgalių. Kaip po sėkmingo sezono nekeičiami treneriai ir žaidėjai, taip nekeičiamos ir aprangos, tikimės, kad šiemet jos vėl mums taps auksinėmis".

Skatinimo sistema: „Vienareikšmiškai būtinas projektas. Skatinimo sistema pasinaudojome ir esame labai patenkinti, visgi perėjimas iš žemesnio diviziono į aukštesnį dažniausiai reikalauja kitokių finansinių pokyčių klube ir jiems reikia pasiruošti. Federacijos skatinimo sistema palengvina įveikti šiuos pokyčius".

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...