"FC Pakruojis" kratosi sąsajų su skandalinga "Kruoja"

2015 metų rugpjūtį iširus Pakruojo "Kruojos" klubui, šis Aukštaitijos regiono miestelis be futbolo ilgai nebuvo. Pernai buvo įkurtas klubas pavadinimu "Futbolo centras Pakruojis". Nauja komanda laimėjo II lygos Vakarų zonos pirmenybes, per 18 turų nepatyrusi pralaimėjimų, o šiemet debiutuoja I lygoje.

Pirmose sezono rungtynėse "FC Pakruojis" Vilniuje 1:0 palaužė jaunuosius žalgiriečius - "Žalgirio B" komandą.

"Susižaidimo komandai dar trūksta, bet kaip visuomet sezono pradžioje įsibėgėti reikia kelių rungtynių. Neabejoju, kad žaidimas vis gerės. Aukštų tikslų I lygoje nekeliame. Su klubo vadovais nusprendėme, kad būtų gerai sezoną baigti turnyro lentelės viduryje", - portalui futbolo.tv pasakojo "FC Pakruojo" treneris Aidas Dambrauskas, savo miestelio futbole "besisukantis" du dešimtmečius.

2014-aisiais "Kruoja" netikėtai tapo Lietuvos vicečempione, bet nepraėjus nė metams, klubą paskandino kaltinimai nelegaliomis lažybomis. "Kruoja" tuomet paliko A lygą ir išnyko iš futbolo žemėlapio.

A.Dambrauskas tikino, kad praeities skandalai jau pamiršti ir visas dėmesys sutelktas į naujo klubo augimą.

"Labai gerai, kad veiklūs žmonės ėmėsi iniciatyvos, prie futbolo gaivinimo regione daug prisidėjo meras. Jie nenorėjo, kad futbolas Pakruojyje žlugtų. Juk turime neblogą infrastruktūrą, čia sudarytos geros sąlygos žaisti futbolą. Ir vietiniai žmonės prie to buvo pripratę, nes aukščiausioje lygoje rungtyniavome septynis sezonus. Pakruojyje daug pramogų nerasite, todėl kai kuriems sirgaliams futbolas yra lyg šventė", - pasakojo pakruojiškių treneris.

"FC Pakruojo" klubui vadovauja direktorius Rimantas Čeponis, o naujas klubas neturi jokių sąsajų su buvusiu "Kruojos" vadovu Emilijumi Junevičiumi.

"Tikrai jokių ryšių nepalaikome. Kiek man žinoma, E. Junevičius "Kruojos" klubo oficialiai neuždarė, bet ką su juo darys - nežinau. Lyg ir ketina surinkti mėgėjus, daugiausiai šiauliečius, bei žaisti trečioje lygoje", - sakė A.Dambrauskas.

I lygos debiutantai daugiausiai verčiasi iš paramos, kurią skiria Pakruojo rajono savivaldybė.

"FC Pakruojui" šiemet atstovauja ne tik vietiniai futbolininkai, bet ir žaidėjai iš Šiaulių bei Panevėžio. Kai kurie jų žaidė ankstesnėje "Kruojos" versijoje. Komandoje yra ir vartininkas iš Olandijos Jordy van de Corputas. Pernai jis gynė Telšių "Džiugo" vartus.