Fernandinho: "Man City" galėtų įsigyti ir Messi, ir Ronaldo, tačiau mūsų projektas ne toks

"Manchester City" saugas Fernandinho mano, kad jo klubas turi pakankamai finansinių resursų, jog įsigytų du geriausius pasaulio futbolininkus Lionelį Messi bei Cristiano Ronaldo.

Šią vasarą naujokams "miestiečiai" išleido per 200 mln. svarų sterlingų, o komandą papildė tokie talentingi futbolininkai kaip Kyle'as Walkeris, Benjaminas Mendy ir Edersonas.

Pats brazilas 2013 metais iš Donecko "Shakhtar" atvyko už 34 mln. svarų, tačiau galvoja, kad tokios sumos toli gražu nėra Anglijos grandų riba.

"Ar mes galėtume įsigyti Messi arba Ronaldo? Manau, taip, bet pirmiausia reikia apsvarstyti klubo prioritetus. Mes turime finansinių resursų, visi tai žino, tačiau derėtų atsižvelgti į prioritetų klausimą", - Fernandinho pasakojo Goal.com.

"Ar mes siekiame įsigyti vieną žaidėją, ar surinkti stiprią, konkurencingą komandą norėdami pasiekti savo tikslus? Kartais žmonės apie tai galvodami maišo dalykus galvodami, jog viso klubo poreikius gali atstoti vienas futbolininkas. Galbūt taip neturėtų būti."

"City" dirbo ne vienerius metus, kad surinktų konkurencingas ekipas bei kautųsi dėl titulų. Žinoma, klubas atliko šiek tiek didelių ir stiprių investicijų į aukščiausio lygio žinomus žaidėjus pradžioje, bet pats projektas yra paremtas stipria komanda bei aukščiausio lygio akademijos struktūros vystymu, leidžiančiu atsiskleisti naujiems futbolininkams."

"City" projektas yra daug daugiau nei vieno garsaus žaidėjo įsigijimas, kuris galiausiai kainuotų dar daugiau."

Kaip vieną iš tokio "City" vadovų darbo pavyzdžių Fernandinho paminėjo 20-metį snaiperį Gabrielį Jesusą, kuris į "miestiečių" gretas persikėlė už 27 mln. svarų.