FIFA Konfederacijų taurės startas: Rusija - Naujoji Zelandija (FOTO)

Futbolo šventė atkeliavo į Rusiją - šiandien vakare startuoja 2017 metų FIFA Konfederacijų taurė. Aštuonios komandos, suskirstytos po keturias į dvi grupes, pradės savo kelionę link turnyro titulo.

Šiandien Sankt Peterburge turnyro startą duos šeimininkai - 18 valandą Lietuvos laiku savo žiūrovų palaikoma Rusijos rinktinė susigrums su Naująja Zelandija. Svečiai yra laikomi šio turnyro autsaideriais, todėl rusams tai yra puiki galimybė FIFA Konfederacijų taurę pradėti pergale.

Rusija - Naujoji Zelandija
Turnyras: FIFA Konfederacijų taurė (A grupė)
Stadionas: "Krestovsky" (Sankt Peterburgas)
Teisėjas: Wilmaras Roldanas (kolumbietis)
Data ir laikas: 2017-06-17, 18 val. per LRT


Rusija rinktinė į FIFA Konfederacijų taurę pateko nieko nelaimėjusi - šiame turnyre rusai dalyvaus kaip šeimininkai. Tuo tarpu Naujoji Zelandija tapo Okeanijos čempione ir gins savo žemyno garbę.

Stanislavo Cherchesovo vadovaujama Rusijos rinktinė FIFA Konfederacijų taurėje varžysis pirmą kartą. Tuo tarpu jų būsimi varžovai Naujosios Zelandijos futbolininkai (dalis jų - red. past) žino šio turnyro skonį - per visą istoriją Naujoji Zelandija Konfederacijų taurėje jau dalyvavo tris kartus: 1999, 2003 ir 2009 metais.


(Rusijos rinktinės futbolininkų treniruotė (© Reuters / Scanpix)

Rusijos rinktinė šiame turnyre turi išskirtinumą - komandoje yra vien tik vietinėse pirmenybėse rungtyniaujantys futbolininkai. Tarp savo sienų žaisiantys Rusijos futbolininkai supranta sirgalių lūkesčius ir nenori patirti gėdos, kurią patyrė praėjusią vasaros Europos čempionate.

Vis dėlto taip lengvai išsikovoti vietą kitame etape rusams tikrai nebus - A grupėje be Naujosios Zelandijos varžysis Portugalijos ir Meksikos komandos. Būtent jos yra laikomos favoritėmis išsikovoti 1-2 vietas ir pratęsti kovą dėl titulo.

Kaip nurodo futbolo ekspertai iš Rusijos, rinktinė puikiai suvokia, kad pirmose rungtynėse prieš Naująją Zelandiją jie yra favoritai, tačiau ekspertai abejoja komandos trenerio pasirinkimu - į aikštę vienu metu turėtų žengti nemažai jaunų futbolininkai. Būtent tai jie ir išskiria kaip vieną priežasčių, kodėl Rusijos rinktinė šiose rungtynėse gali perdegti.

Priešinga situacija yra Naujosios Zelandijos rinktinei, kurios neslėgs jos spaudimas - jie į turnyrą atvyko kovoti su bet kuria komanda, tačiau net ir pralaimėję nebus skalpuojami savo sirgalių ar šalies žiniasklaidos.


(Rusijos rinktinės vyr. treneris S. Cherchesovas (© Reuters / Scanpix)

Prieš būsimas rungtynes Rusijos rinktinės treneris S. Cherchesovas džiaugėsi, kad komandoje nėra traumuotų žaidėjų ir visi yra pasirengę turnyro startui: "Gera žinia yra tai, kad visi komandos žaidėjai yra sveiki ir pasiruošę rungtynėms. Tai yra svarbiausia, nes kai yra abejonių, jos dažniausiai reiškia nesėkmę. Mūsų laukia puiki turnyro pradžia ir atkakli kova."

Tuo tarpu Naujosios Zelandijos rinktinės vairininkas Anthony Hudsonas pareiškė, kad šeimininkų nebijo ir stengsis pasiekti pergalę: "Atvykome čia, kad laimėtume visas rungtynes, kuriose žaisime. Bandysime įveikti Rusiją, o ar tai mums pavyks - parodys laikas. Suprantame, kad tai yra stipri komanda, bet mes jų tikrai nebijome."

Prognozuojamos startinės sudėtys:

Rusija: Igor Akinfeev; Georgy Dzhikya, Viktor Vasin, Fedor Kudryashov; Aleksandr Samedov, Denis Glushakov, Aleksandr Erokhin, Dmitry Kombarov; Alexey Miranchuk, Fedor Smolov, Aleksandr Golovin. 

Naujoji Zelandija: Stefan Marinovic; Tom Doyle, Andrew Durante, Tommy Smith, Michael Boxall, Kip Colvey; Ryan Thomas, Bill Tuiloma, Michael McGlinchey; Chris Wood, Marco Rojas.


"EuroFootball.lt" prognozė: Turnyro pradžioje norėjosi pamatyti kiek stipresnių varžovų susirėmimą, tačiau tai yra gana apylygės komandos, todėl aikštėje laukia atkakli kova. Nėra abejonių, kad favoritai yra Rusijos futbolininkai, tačiau žinant šios komandos pasiruošimą svarbiausiems turnyrams, sunku tikėtis, kad Naujoji Zelandija bus užtikrintai įveikta. Laukia sudėtingos rungtynėms abejoms komandoms, bet pergalę rusai visgi turėtų padovanoti savo sirgaliams - rezultatu 2:1 nugalės varžovus.