FIFA paskelbė pretendentus į pasaulio čempionato "Auksinį kamuolį"

Kaip ir žadėjo, FIFA penktadienį paskelbė futbolininkus, kurie pretenduoja tapti geriausiu pasaulio čempionato žaidėju ir gaus „Auksinio kamuolio“ prizą. Iš viso pranešta apie 10 pretendentų.

Tarp nominantų, kaip ir priklauso, daugiausiai yra į planetos pirmenybių finalą patekusių rinktinių – Argentinos ir Vokietijos – atstovų. Vokietijai rinkimuose atstovauja keturi, o Pietų Amerikos rinktinei – trys žaidėjai.

Iš Argentinos ekipos FIFA siūlo rinkti Angelo Di Maria, Javierą Mascherano ir keturis kartus geriausiu planetos futbolininku rinktą Lionelį Messį.

Vokietijos rinktinėje yra nominuoti Matsas Hummelsas, Thomas Muelleris, Philippas Lahmas ir Toni Kroosas.

Be šių rinktinių žaidėjų, dėl titulo kovoja olandas Arjenas Robbenas, brazilas Neymaras ir kol kas rezultatyviausias čempionato futbolininkas kolumbietis Jamesas Rodriguezas.

Šiandien ir rytoj bus vykdomi slapti rinkimai, kuriuose dalyvaus pirmenybėse akredituoti žurnalistai ir FIFA techninės komisijos nariai. Balsai bus paskirstyti – 50 procentų nuo žurnalistų ir 50 proc.  nuo FIFA.

Geriausias čempionato žaidėjas bus paskelbtas liepos 13 dieną. Antrą ir trečia vietas užėmę futbolininkai gaus sidabrinį ir bronzinį prizą.

Geriausiu vartininku pretenduoja tapti Argentinos vartininkas Sergio Romero, vokietis Manuelis Neueris ir Kosta Rikos vartų sargas Keyloras Navas.

2010-aisiais „Auksinį kamuolį“ laimėjo urugvajietis Diego Forlanas. Prieš tai – prancūzas Zinedine'as Zidane'as.

15min.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...