FIFA yra raginama atimti iš Rusijos teisę rengti pasaulio čempionatą (VIDEO)

Nerimstant karui tarp Ukrainos armijos ir Rusijos remiamų separatistų Rytų Ukrainoje visas pasaulis vis labiau žvalgosi į 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionato šeimininkę Rusiją. Šis renginys yra vienas pagrindinių prieš Rusiją kovojančių žmonių taikinys. Štai internete pradėta platinti peticija, kuria siekiama pasaulio čempionatą perkelti į Nyderlandus.

Peticijos interneto svetainėje autorė Niujorke gyvenanti Andrea Chalupa rašo: „Pasaulio futbolo čempionatas skatina taiką ir kovoja su rasizmu. Putinas išdidžiai rodo priešingas vertybes. Nyderlandai norėjo surengti 2018 metų pasaulio čempionatą ir jie to nusipelnė“.

Peticijos organizatoriai įkūrė ir interneto svetainę boycottputinnow.com, kurioje pateikiamos naujienos, skatinama nepirkti 2018 metų pasaulio čempionato rėmėjų („Budweiser“, „Kia“, „Sony“ ir kt.) prekių

Nyderlandai kartu su Belgija pretendavo organizuoti 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą, tačiau rinkimuose užėmė trečią vietą.

Pirmajame balsavimo raunde atkrito mažiausiai taškų surinkusi Anglija, o antrajame raunde laimėjo Rusija, surinkusi 13 balsų. Portugalijai ir Ispanijai teko 7 balsai, o Nyderlandams ir Belgijai – 2.

Pasaulio futbolo čempionatas turėtų vykti vienuolikoje Rusijos miestų – Maskvoje (2 stadionuose), Sankt Peterburge, Kaliningrade, Kazanėje, Žemutiniame Naugarde, Volgograde, Samaroje, Saranske, Sočyje, Rostove prie Dono ir Jekaterinburge.

<iframe width="500" height="323" src="//www.youtube.com/embed/O4VY0Hyawjc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

15min.lt