Finalo atgarsiai: J. Kloppas užjautė L. Karius, Z. Zidane'as atsisakė kalbėti apie C. Ronaldo ateitį

Šeštadienį oficialiai baigėsi 2017-18 metų sezonas. Paskutinis akordas nuskambėjo Kijeve, kur Madrido "Real" ir "Liverpool" klubai kovojo dėl UEFA Čempionų lygos trofėjaus.

Pergalės skoniu džiaugėsi tik vieni - "Real" dar kartą parodė savo jėgą šiame turnyre ir Liverpulio komandą nugalėjo rezultatu 3-1. "Baltiesiems" tai buvo trečias Čempionų lygos trofėjus iš eilės.

Net du įvarčiai į "Liverpool" vartus krito po grubių vartininko Loris Karius klaidų. J. Kloppas neslėpė nusivylimo, kad taip atsitiko svarbiausiose sezono rungtynėse:

"Klaidos? Vartininkas tai žino, žinome ir mes visi. Apmaudu, kad taip nutinka tokiose rungtynėse - svarbiausiose visame sezone. Aš užjaučiu jį, jis yra fantastiškas vaikinas. Antra klaida buvo padaryta tik dėl pirmo epizodo."

Strategas mano, kad didžiulę įtaką rungtynėse turėjo Mohamedo Salah trauma: "Viskas rungtynių pradžioje klostėsi taip, kaip ir buvome suplanavę. Epizodas su Ramoso ir Salah šokiravo visą komandą, mums buvo sunku atsigauti po tokio momento."

Tuo tarpu J. Kloppo kolega Zinedine'as Zidane'as prieš žurnalistus turėjo ne tik pasakoti apie savo jausmus laimėjus trečią titulą iš eilės, bet ir pakomentuoti Cristiano Ronaldo ir Garetho Bale'o pasakytus žodžius apie išvykimą.

"Bet kas gali kalbėti ką nori, tačiau viską pamatysime artimiausiu metu. Ronaldo išvykimas? Mes tikrai negalvojame apie tai dabar. Mums svarbiausia yra tai, ką mes padarėme, o mes sukūrėme istoriją."

"Ši pergalė parodo, koks iš tikrųjų yra šis klubas. Tai yra momentas dėl kurio visi gyvename. Negaliu pasakyti, kaip tiksliai mes jaučiamės viduje, tačiau tai yra kažkas nuostabaus.

Nėra žodžių, kuriais galėčiau apibūdinti šią komandą. Talentas ir darbštumas - viskas, ko reikia norint pasiekti didelius tikslus", - pridūrė Z. Zidane'as.

Legendinis prancūzas į futbolo istoriją įsirašė kaip pirmasis treneris, laimėjęs tris Čempionų lygos titulus iš eilės. Tuo tarpu J. Kloppui tai buvo šešta nesėkmė paeiliui žaidžiant finaluose.