„Futboliukas“ toliau braunasi į Lietuvos darželius

Lietuvos lopšeliuose-darželiuose kovo mėnesį tęsiasi „Futboliukas. Kiškis Hansas žaidžia futbolą“ projekto karštligė. Vienuoliktą sezoną vykstančioje šventėje dalyvių skaičius nemažėja, o ikimokyklinės ugdymo įstaigos paruošia vis įdomesnius pasirodymus.

Kovo 7 dieną, Meškuičių (Šiaulių raj.) lopšelis-darželis šurmuliavo. O priežastis- darželyje vykusi „Futboliuko“ šventė, kurią organizavo kūno kultūros pedagogė Regina Savickienė, kuriai talkino būrys nuostabių pedagogių. Renginio metu netrūko daug gerų emocijų ir varžybų. Į smagią mankštelę kaip ir viso renginio metu visus aktyviai į futbolo šurmulį traukė kiškis Hansas. Būrys tėvelių palaikė jaunuosius futbolininkus, vaikučiai pasipuošę aprangomis, futbolo atributika ir plakatais palaikė savo draugus futbolo aikštelėje. Būrys tėvelių palaikė jaunuosius futbolininkus, vaikučiai pasipuošę aprangomis, futbolo atributika ir plakatais palaikė savo draugus futbolo aikštelėje. Kiškis Hansas vaikus įtraukė į smagią mankštelę prieš ir tarp varžybų. Tėveliai dalyvius pavaišino savo gamintais gardumynais. Įvyko nuostabios ir atkaklios rungtynės tarp auklėtojų komandų, kuriose laimėjo draugystė.

Kovo 7 dieną Šaukėnų (Kelmės raj.) Vlado Pūtvio-Putvinskio gimnazijoje vyko „Futboliuko“ šventė. Čia susirinkę daugiau nei 80 dalyvių audringai palaikomi tėvelių, vaikų, futbolo aikštelėje žaidė įvairius žaidimus, rungtyniavo estafetėse, mušė baudinius į vartus. Ir visą tai organizavo puikios mokyklos pedagogės Vilma Kaktytė ir Jūratė Gotautienė, tęsdamos  vykdomą Lietuvos futbolo federacijos programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ (SVIS)  projektą. Į linksmą futbolo festivalį  vaikams padėjo įsitraukti Kiškis Hansas. Kiškis Hansas dalyvauja visose veiklose ir stengiasi, kad vaikams būtų smagu mokytis ir užsiimti įvairia aktyvia veikla. Vyko nuostabios ir atkaklios rungtynės tarp auklėtojų ir šeimų komandų, kuriose laimėjo draugystė. Futbolo varžyboms teisėjauti  buvo patikėta  Kelmės rajono švietimo skyriaus vyr. specialistui S.Michailovui ir Lietuvos Masinio  futbolo asociacijos prezidentui Anatolijui Stecenko. O pasibaigus šventei vyko dalyvių apdovanojimas ir visi vaišinosi skaniu ir gardžiu tortu.

Tuo tarpu Kovo 8 dieną Plungės lopšelyje-darželyje „Rūtelė“ vyko „Futboliuko“ šventė, kurioje susirinko gausus būrys dalyvių: daugiau kaip 60 vaikų. Vaikams šventę organizavo Aušra Martinkienė, kuriai talkino gausus būrys auklėtojų. Vaikai turėjo galimybę išbandyti jėgas su FK „Babrungas“ auklėtiniais. Visi dalyviai apdovanoti įvairiausiomis atminimo dovanėlėmis. Įstaigoje galima buvo apžiūrėti vaikų priešinių, karpinių parodėles ir t.t. Įstaigą aplankė Plungės rajono savivaldybės mero patarėjas Gintautas Vaitkevičius, sporto tarybos pirmininko pavaduotojas Darius Preibys, švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Dangyrutė Vaškienė, Všį Plungės futbolas direktorė Diana Jonaitienė, Plungės rajono savivaldybės tarybos narys, Sporto komiteto narys Adomas Zamulskis, Plungės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir kultūros skyriaus vyr.  specialistė Julija Čiuželienė. Vaikus futbolo paslapčių mokė FK „Babrungo“ treneris Petkus Kęstutis.

Kovo 8 dieną Klaipėdos rajone Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre vaikus į „Futboliuko“ sūkurį įtraukė auklėtoja Vitalija Survilaitė. Vaikai ne tik demonstravo savo įgūdžius žaisdami futbolą, bet ir parodydami šokius, skanduotes. Vaikus palaikė tėveliai ir pedagogais, bei draugai.

Kovo 9 dieną Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijoje ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo skyriaus vaikai dalyvavo futbolo šventėje, kurioje juos pasitiko „Meška“ ir „Panda“, vaikai iškart įsitraukė į futbolo mankštą ir  žaidimą, šventėje vaikai išbandė jėgas su Gargždų futbolo klubo „Banga“ auklėtiniais, kurie ne tik žaidė futbolą, bet ir pademonstravo savo futbolo įgūdžius. Šventėje vaikus palaikė gausus būrelis tėvelių, pedagogų ir draugų. Žemaitiškai futbolas – kamuolys buvo puikiai padarytas iš spalvotų balionų. Šventę organizavo kūno kultūros mokytoja Inga Januševičienė, kuri yra baigus LFF C kursus.

Kovo 9 dieną Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Sakalėlis“ „Futboliuko“ šventė pasitiko lauke spalvotais balionais, o įėjus į įstaigą futbolo kamuolių pažymėtas takas vedė į sporto salę, kur laukė gausus būrys dalyvių, kuriuos palaikė tėveliai. Šventę organizavo auklėtoja Vilma Paulikienė su gausiu būriu auklėtojų, kuriuos įspūdingai išpuošė patalpas futbolo akcentais. Vaikus aplankė Klaipėdos FK „Atlantas“ futbolininkai.

Sportiškai nusiteikusių vaikų futbolo šventėje dalyvavo Klaipėdos miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Saulius Paliulis, Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Sigita Muravjova, Masinio futbolo asociacijos atstovas Martynas Karpavičius, Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos direktorius Modestas Jackus bei „Atlanto“ treneris Donatas Navikas ir futbolininkai Andrius Bartkus, Marius Papšys ir Tadas Labukas.

Lopšelio-darželio „Sakalėlis“ direktorė Loreta Bagočienė, pasidžiaugė, kad jų darželyje į futbolo atrakcijas su džiaugsmu įsitraukia ne tik vaikai, bet ir darbuotojai, tėveliai. Vaikai ilgai ruošėsi šiam renginiui, futbolą išbandė ne tik savoje salėje, bet ir ant sniego, žaista ne tik su tėveliais, bet ir su močiutėmis. Ir šiandien viską vainikuoja ilgai lauktas finalinis renginys, kuriame su „Sakalėlio“ auklėtiniais futbolą dar labiau pažino ir lopšelio-darželio „Nykštukas“ ir lopšelio-darželio „Čiauškutė“ vaikučiai.

Renginį vedusios Vilma Paulikienė (baigus LFF C kursus) ir Gintarė Bondarovienė pasidžiaugė, kad Lietuvos futbolo federacija organizuoja tokį projektą ir įtraukia darželius. Tik sužinojusios, kad „Futboliuko“ šventė vyks jų lopšelyje-darželyje, iškart užvirė ilgas pasiruošimo procesas, kuriam nebuvo abejingas nei vienas darbuotojas, nei dauguma tėvelių.

Tai atsispindėjo ir šventės metu, kai pilnoje salėje į futbolo šventę įsitraukė ne tik vaikai, bet ir auklėtojos, ne tik vaikams, bet ir močiutėms buvo džiugu futbolo aikštelėje stoti prieš „Atlanto“ futbolininkus.

Lietuvos futbolo federacija ir Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacija dėkoja lopšeliui-darželiui „Sakalėlis“, už puikiai suorganizuotą šventę, kuri paliko neišdildomus įspūdžius ne tik vaikams.