G. Freidgeimas sugrįžta rungtyniauti į Kazachstaną

Su vienerių metų pertrauka nuo 2011-ųjų FK „Žalgiriui“ atstovavęs Georgas Freidgeimas paliko Lietuvos čempionų komandą ir karjerą pratęs Kokšetau „Okžetpes“ ekipoje. Šiuo metu Kokšetau klubas tarp dvylikos ekipų turnyro lentelėje užima dešimtąją poziciją, o praėjusiais metais liko penktoje vietoje.

Į Kazachstano čempionatą gynėjas sugrįš po pusės sezono pauzės – 2016 metais G.Freidgeimas rungtyniavo Pavlodaro „Irtyš“ klube, su kuriuo šalies pirmenybėse iškovojo trečią vietą bei padėjo komandai prasibrauti į taurės finalą. Praėjusiame sezone buvęs žalgirietis per 29 dvikovas pasižymėjo vieną kartą. 

Nuomos pagrindais Pavlodaro komandoje žaidęs G.Freigeimas šių metų pradžioje sugrįžo į „Žalgirį“, klube jam buvo patikėtos vicekapitono pareigos. Dar kartą su komanda atsisveikinęs kaišiadorietis vicekapitono pareigas užleido Darvydui Šernui.

Šiemet 29-erių G.Freidgeimas A lygoje sužaidė 9-erias rungtynes, iš kurių 8-erias pradėjo starto sudėtyje. Per jas įvarčių nepelnė bei užsidirbo tris geltonas korteles. Gynėjas taip pat žaidė ir Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyro antrojo etapo dvikovoje su Gargždų „Banga“. Iš viso futbolininkas Lietuvoje ir Europos taurių turnyruose „Žalgirio" garbę gynė 164 rungtynėse. Per savo karjerą sostinės ekipoje G.Freidgeimas iškovojo tris Lietuvos čempiono titulus, ir po keturis kartus triumfavo Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyre bei Supertaurės rungtynėse. 

„Norėčiau palinkėti žalgiriečiams gero likusio sezono, labai nuoširdžiai juos palaikysiu Čempionų lygos atrankos rungtynėse! Tikiu, kad „Žalgiris“ šiais metais prasibraus į tolimesnius etapus, nes žalgiriečiai tikrai to verti! Labai didelis ačiū visai „Žalgirio“ šeimai, labai visų pasiilgsiu! Buvo labai didelė garbė ir malonumas būti to dalimi! Tikiuosi ateityje dar susitiksime! 

Kazachstane – naujas klubas su naujais iššūkiais. Praeitais metais Kazachstane koviausi dėl aukščiausių trofėjų, šį kartą atėjo metas padėti komandai, pakliuvusiai į nesėkmių ruožą. „Okžetpes“ treneris ir vadovybė labai norėjo mane matyti savo komandoje, tad susitarė su „Žalgiriu“ ir taip aš atsidūriau čia. Su nekantrumu laukiu naujų iššūkių!“, – emocingai su „Žalgiriu“ atsisveikino G.Freidgeimas.

fkzalgiris.lt