G. Marotta: "Juventus" domisi G. Donnarumma, bet jaunų žaidėjų situacija turi keistis

Turino "Juventus" generalinis direktorius Giuseppe Marotta atskleidė, kad jo vadovaujamas klubas domisi "Milan" vartininku Gianluigi Donnarumma.

18-metis neseniai pareiškė, jog nepratęs sutarties su "rossoneri", tad beveik be jokios abejonės ieškos kitos komandos.

Šis jaunuolis yra laikomas vienu daugiausiai žadančių talentų visoje Europoje, o greitai karjerą baigsiantis Gianluigi Buffonas jam atvertų duris į "bianconeri" ekipą. 

"Akivaizdu, kad "Juvė" turi teisę išsistudijuoti visas galimybes", - Marotta pasakojo Corriere della Sera. "Kai žaidėjas yra rinkoje, mes turime pareigą bandyti jį įsigyti, tačiau ne dabar iš karto."

"Jis yra talentas. Tuomet mes atskiriame talentus nuo čempionų."

Marotta taip pat pridūrė manantis, kad turėtų keistis jaunų futbolininkų bei juos užauginusių klubų bendradarbiavimo taisyklės, nes dabartines situacijas suvaldyti tampa vis sudėtingiau. 

"Mes stebime radikalius pokyčius jauno futbolininko figūroje", - sakė direktorius. "Šiomis dienomis šalia jų esantys profesionalai suplanuoja jų karjerą, net jeigu ji tęsiasi juos užauginusio klubo oponentų gretose. Tai yra faktas."

"Taisyklės turi būti pakeistos, o klubų pastangos jaunimo sektoriuje turėtų būti kaip nors apsaugotos pasitelkiant kažką tokio kaip privaloma praktika."

Dėl Donnarummos parašo "Juvei" teks kautis su Madrido "Real" bei "Manchester United".