G.Buffonas: "Neketinu slėptis už veidmainystės skraistės"

Šią savaitę Turino "Juventus" ir Italijos futbolo legenda Gianluigi Buffonas pateko į pirmuosius spaudos puslapius, kai nepagailėjo griežtos kritikos Čempionų lygos mače Madride teisėjavusiam Michaeliui Oliveriui.

Rungtynių prieš "Real" pabaigoje abejotiną 11 metrų baudinį skyręs anglas palaidojo italų viltis patekti į pusfinalį, o po susitikimo G.Buffonas ištarė: "Aukšto lygio arbitras nesunaikins visas jėgas aikštėje atidavusios komandos svajonės. Jis panoro tapti pagrindiniu rungtynių veikėju.

Žmogus nebegali daugiau teisėjauti po tokio abejotino incidento, nebent jis turi šiukšlių dėžę vietoje širdies.

Jei tau trūksta asmenybės bruožų, turi sėdėti tribūnose ir valgyti traškučius kartu su savo šeima. Šis teisėjas neturi drąsos ar asmenybės dirbti tokiame lygyje."

Europoje veteranas sulaukė kritikos strėlių, nes jam neva reikėjo pagarbiau kalbėti apie teisėją, tačiau Buffonas tikino, jog visiškai nesigaili.

"Privalėjau tai pasakyti, net jei taip sugadinau savo reputaciją.

Neatsisakau savo žodžių, nes esu žmogus, kuris aikštėje rodo jausmus - aistrą ir pyktį. Neketinu slėptis už veidmainystės skraistės ir numalšinti to, kas verda mano viduje.

Galbūt dabar panaudočiau kitokius žodžius, bet turinys liktų toks pat - aš pasiruošęs ginti savo mintis.

Labiau patyręs teisėjas būtų leidęs komandoms išsiaiškinti santykius pratęsimo metu. Esu tikras, kad Oliveris ateityje turės puikią karjerą, bet kol kas jis yra per jaunas (33 m. - aut. past.).

Iškilusi situacija arbitrui tapo per daug sudėtinga ir jam buvo sunku su ja susidoroti.

Baigiant kalbas, galiu pasakyti, kad nepykstu ant Michaelio, dabar jau viskas baigta.

Tačiau tuo metu jaučiausi apiplėštas, juk galėjome perrašyti "Juventus" ir Italijos futbolo knygas. Mūsų pergalė su "Roma" laimėjimu būtų tiesiog nepakartojamos", - tikino Buffonas.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...