G.Buffonas: "Tai pats žiauriausias iškritimas iš čempionatų"

Sekmadienį Italija pabudo lyg apvogta, tačiau nieko kaltinti tuo nebuvo linkusi. Tokiomis mintimis šiandien budo šalies sporto gerbėjai po apmaudaus Italijos futbolo rinktinės pralaimėjimo „Euro 2016“ čempionato ketvirtfinalyje. Dar nė karto vokiečiams tarpusavio dvikovose Europos pirmenybėse nenusileidusi italų rinktinė galiausiai vakar buvo išprašyta iš čempionato po 11 metrų baudinių, rašo lrytas.lt

„Ar to nusipelnėme? Visa Europa pasakys – ne. Mes nebuvome pilki, mes žibėjome ryškiau už vokiečius, tačiau jiems tik pasisekė“, – rašė sekmadienį „Il Gazzettino“.

Bordo stadione šeštadienį pasaulio čempionė Vokietijos rinktinė po 11 m baudinių serijos įveikė Italijos komandą ir pateko į pusfinalį. Pagrindinis laikas ir pratęsimas baigėsi lygiosiomis 1:1 (0:0), o dramatišką baudinių seriją 7:6 laimėjo vokiečiai.

„Tai pats žiauriausias iškritimas iš čempionatų. Darėme viską gerai – juk matėte“, – negalėdamas sulaikyti ašarų RaiSport žurnalistui guodėsi Italijos futbolo žvaigždė ir rinktinės senbuvis vartininkas Gianluigi Buffonas.

Baudinių serijoje ekipoms teko atlikti net po devynis smūgius. Devintojo smūgio metu italo Matteo Damiano smūgį atrėmė vokiečių vartininkas Manuelis Neueris, o pergalingą įvartį pelnė Jonas Hectoras. „Belieka tik paploti Italijai. Pykti ant futbolininkų nėra dėl ko“- rašo „Corriere dello Sport“, pavadinusi pagrindinę medžiagą „Galingoji Italija“.

Abi komandos tarpusavyje iki vakar buvo žaidusios tarpusavyje 33 kartus. Italija laimėjo 15 mačų, Vokietija – 8. Dar 10 rungtynių baigėsi lygiosiomis. Įmuštų ir praleistų įvarčių santykis yra 49:40 italų naudai. „Tuttosport“ per visą puslapį didžiausiomis raidėmis paskelbė greičiausiai visos Italijos nuomonę – „Gaila“.

„Blogiausia, kad niekas neprisimins kaip mes žaidėme, kokia gera rinktine buvome. Liks tik rezultatas – ir tai skaudu. Juk prie jo emocijos ir prakaito neprikabinsi, nepridėsi visų vilčių, neprikalsi nuomonės, kad buvome verti pergalės“, – apgailestavo italų ekipos žaidėjas Andrea Barzagli.

lrytas.lt