Genijui sukanka 30 metų: futbolas iki ir po L. Messi (statistika)

Vienam geriausių visų laikų futbolininkui Lioneliui Messi ši diena išskirtinė - Argentinos rinktinės ir "Barcelona" klubo žvaigždė švenčia 30-ąjį gimtadienį.

Per savo jau 13 metų trunkančią karjerą L. Messi spėjo nuveikti neįtikėtinų dalykų. Jis buvo vienas pagrindinių veidų, kai Pepo Guardiola vadovaujama "Barcelona" visiems šluostė nosis tiek Europoje, tiek Ispanijoje.

Pavyzdžiui, iki L. Messi debiuto pagrindinėje "Barcelona" komandoje daugiausiai įvarčių "La Liga" pirmenybėse buvęs pelnęs legendinis Bilbao "Athletic" žaidėjas Telmo Zarra (253), tačiau šis rekordas jau yra argentiniečio kišenėje - L. Messi jau spėjo pelnyti net 349 įvarčius.

Dar vienas įspūdingas rezultatyvumo rekordas taip pat priklauso L. Messi: 67 įvarčius per sezoną buvo pasiekęs ir šiuo rekordu galėjo džiaugtis legendinis Gerdas Mulleris, tačiau net ir tai nebuvo kažkas nepasiekiamo puolėjui - argentinietis per sezoną sugebėjo pasiekti 73 įvarčius.

L. Messi taip pat turi absoliutų rezultatyvumo rekordą "Barcelona" klube - jo sąskaitoje yra net 507 įvarčiai. Antroje vietoje pagal rezultatyvumą yra Cezaris Rodriguezas - 232.

"El Clasico" rezultatyvumo rekordas ilgus metus priklausė legendiniam "Real" puolėjui Alfredo Di Stefano (18), tačiau ir šį rekordą argentiniečui pavyko pagerinti - 23 įvarčiai į "Real" vartus.

L. Messi taip pat yra rezultatyviausias visų laikų žaidėjas tiek Argentinos rinktinėje, tiek Katalonijos derbyje. 

Itin įspūdingas ir kitas 30-mečio rekordas - iki L. Messi eros Michelis Platini buvo iškovojęs tris "Auksinius kamuolius" ir šis pasiekimas atrodė itin įspūdingas, tačiau L. Messi tapo pirmuoju futbolininku, geriausiu metų futbolininku tapusiu penkis kartus. Tiesa, šį pasiekimą greičiausiai pakartos Cristiano Ronaldo.

Dar kiti L. Messi pasiekimai - "Squawka" sukurtoje iliustracijoje: