Geros žinios: Vokietijos medikai patvirtino, kad Gudaičio širdis yra sveika

Pasibaigusiame sezone A lygoje debiutavęs, jaunių rinktinėje atžaidęs, o spalio 1 dieną greitosios pagalbos automobiliu dėl užspausto nervo iš pirmos lygos rungtynių “Trakų” stadioną palikęs šešiolikmetis Matas Gudaitis šią savaitę lankėsi Miunchene. Ten futbolininkui dar kartą buvo atlikti visi tyrimai tam, kad niekam nekiltų klausimų dėl jo sveikatos, o pats Matas eidamas į aikštę negalvotų apie tai, kad ta nemaloni situacija gali pasikartoti.

“Mums Vilniuje medikai lyg ir tvirtino, kad viskas gerai, tačiau jų kalboje trūko užtikrintumo. Norėjome išgirsti nuomonę iš šalies, kurios medicina yra pažengusi stipriai į priekį. Pagaliau, gi kalbame apie nepilnamečio širdį, todėl mums rūpėjo, ar sportuodamas Matas neprisidarys sau problemų”, – sakė sūnų į Vokietiją lydėjęs Dainius Gudaitis.

Per dvi dienas futbolininkui buvo padaryti visi įmanomi tyrimai, o išvadas teikęs ne vieną sporto žvaigždę ant kojų pastatęs profesorius pabrėžė, kad M.Gudaičio širdis yra taip stipriai pripratinta prie krūvių, kad jis privalės sportuoti visą gyvenimą.

“Diagnozė tokia, kad turime pradėti treniruotis kuo greičiau ir dideliais krūviais. Specialistai sudarė trijų mėnesių programą. Tiek laiko turėtų užtekti, kad Mato širdis grįžtų į tą stovį, kuriame buvo iki tų nelemtų rungtynių.

Apimtis yra neįtikėtina. Iš pradžių didžiulio tempo pusvalandiniai krosai, pereinantys į 45 minučių krosus. Taip pat kas antrą dieną darbas su svarmenimis.

Jis į aikštę galėtų žengti nors ir šiandien, tačiau reikia širdį paruošti taip, kad jai nebūtų baisios nei dvejos, nei trejos, nei ketverios rungtynės per savaitę. O žiūrint į ateitį, visiška tiesa, kad Matas šiame gyvenime nebesportuoti negalės. Net tada, kai baigs sportuoti profesionaliai”, – šypsojosi D.Gudaitis.

Šiemet A lygoje debiutavęs M.Gudaitis yra dvidešimt antras jauniausias futbolininkas per visą nepriklausomos šalies istoriją.

alfa.lt