G.Infantino užsimojo prieš klubus išlaidūnus: turime gelbėti vertybes

FIFA prezidentui Gianni Infantino kelią nerimą vis augančios žaidėjų perėjimų sumos, todėl ateityje organizacijos vadovas norėtų nusistovėjusią tvarką pakeisti.

"Man nepatinka tai, ką aš matau dabar. 2017-aisiais komandų išlaidos naujiems žaidėjams pasiekė 6,4 mlrd. JAV dolerių ribą, o agentų mokesčiams atiteko 500 mln. JAV dolerių. Tuo tarpu į akademijas buvo investuota vos 60 mln. dolerių", - kalbėjo šveicaras.

"Kodėl susiklostė tokia situacija, jog versle vyrauja vis didesni pinigai, tuo tarpu jaunimo programos sulaukia vis mažesnio dėmesio?

Mūsų prioritetas - skaidrumas ir tai turi galioti visiems agentams.

Vasaros perėjimo langas privalo būti sutrumpintas ir tik tuomet prasidėti šalių čempionatai. Taip pat reikia mažinti transferų skaičių ir žiemos metu", - kalbėjo Infantino.

"Kadaise sausio mėnesį buvo galima tik nupirkti keitimą susižeidusiam futbolininkui. Tiesiog nepriimtina sezono viduryje performuoti komandą, nemėgstu, kai nuolatinis klubo žaidėjas išvyksta į kitą klubą.

Manau, kad reikia gelbėti vertybes, kad futbolas vėl taptų didis. Turime sumažinti paskolintų žaidėjų skaičių ir ekipų sudėtis apriboti iki 25 futbolininkų.

Geriausi atletai didesniuose klubuose turi rungtyniauti, o ne sėdėti ant suolelio. Amerikiečių nustatyta sistema yra pati geriausia pasaulyje ir jie suprato, jog reikia subalansuoti turnyrums tam, kad pasiektų sėkmę.

Naujas taisykles noriu įvesti 2018-ųjų pabaigoje", - užsiminė FIFA vadovas.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...