"Gintra" į Gruziją vyksta įgyvendinti svarbiausio sezono tikslo

Pakartoti 2014-ųjų metų sėkmę ir po dvejų metų pertraukos vėl prasibrauti tarp pajėgiausių 32 Europos moterų futbolo klubų. Būtent taip skamba pagrindinis „Gintros-Universiteto“ tikslas prieš išvykstant į Gruziją, kur rugpjūčio 22–28 dienomis vyks UEFA Čempionių lygos atrankos turnyras.

Praėjusią savaitę po kelerių metų pertraukos atgimusioje Baltijos moterų futbolo lygoje triumfavusios šiaulietės jau įgyvendino vieną iš prieš sezoną užsibrėžtų tikslų, o sudėtingą žygį antrojo link „Gintra-Universitetas“ oficialiai pradės jau ateinantį antradienį, kuomet stos į pirmąją dvikovą atrankos turnyre su Slovakijos čempione Bardejovo „Partizan“ komanda.

Prieš pirmąsias rungtynes vyriausiasis komandos treneris Rimantas Viktoravičius akcentavo ramybę ir nusiteikimą kovai.

„Svarbiausia, kad merginos pernelyg nesijaudintų ir žaistų taip kaip moka. Žinome savo užduotis, todėl neabejoju, kad jeigu bus tinkamas nusiteikimas ir auklėtinės kovos kiekviename aikštės centimetre mes savo tikslą pasieksime“, – sėkmės receptą trumpai įvardino R. Viktoravičius.

„Gintros-Universiteto“ klubo prezidentas Gintaras Radavičius pabrėžė pirmųjų rungtynių svarbą, kurio teigimu, pergalė jose komandai suteiktų pozityvų postūmį likusiam atrankos turnyrui, tuo tarpu pralaimėjimas gerokai apsunkintų kelią tikslo link.

„Pirmosios rungtynės, iš tikrųjų, yra svarbiausios, nes pralaimėjimas jose gali nulemti situaciją, kuomet nebesi pats savo likimo kalvis. Pergalė suteikia labai reikalingo pasitikėjimo savo jėgomis, impulsą toliau nesustoti ir įveikti likusius varžovus. Žinoma, pergalė pirmajame susitikime dar nieko negarantuoja, nes tuomet reikia laimėti ir antrąsias ir trečiąsias rungtynes, tačiau, kaip sakant, gera pradžia yra pusė darbo“, – kalbėjo klubo prezidentas.

Šią vasarą dėl įvairių priežasčių „Gintra-Universitetas“ komandos komplektacijos darbus baigė vėliau, nei pernai, tačiau paskutiniai papildymai maloniai nudžiugino klubo trenerius ir vadovus.

„Legionierės labai sėkmingai ir greitai įsiliejo į kolektyvą – yra komunikabilios, motyvuotos, rungtyniaujančios dėl komandos ir siekiančios bendro tikslo. Vien jų nusiteikimas rodo, kad jos čia atvyko ne paatostogauti, o rimtai dirbti ir įnešti kuo svaresnį indėlį į komandos žaidimą. Akivaizdu, kad jų futbolo intelektas yra aukštas ir tuo kuo puikiausiai buvo galima įsitikinti Baltijos lygos rungtynėse Estijoje“, – „Gintros-Universiteto“ naujokių įsiliejimą į komandos gretas vertino G. Radavičius.

Jam antrino ir R. Viktoravičius, kuris išskyrė ir greitą naujokių integraciją bei teisingą darbo etiką.

„Tiek Toriana, tiek Christina vos atvykusios iš karto rado bendrą kalbą su lietuvėmis ir kitomis komandos narėmis – tai yra labai svarbus veiksnys siekiant, kad komanda išliktų kaip kumštis tiek aikštėje, tiek ir už jos ribų. Kuomet kolektyvas „susiklijuoja“ kiekvienas narys atranda savo vaidmenį ir žino, kad yra svarbus. Džiugina tai, kad legionierės turi tinkamą darbo etiką, požiūrį į treniruočių procesą. Jos gilinasi į kiekvieną nurodymą, stengiasi kuo tiksliau vykdyti užduotis aikštėje, todėl jokių sunkumų nekyla“, – džiaugėsi treneris.

Palyginti su praėjusiu sezonu „Gintra-Universitetas“ į Gruziją vyks su devyniais naujais veidais. Vis tik ženkliai pasikeitusi sudėtis negąsdina nei vyriausiojo trenerio, nei klubo prezidento.

„Nors iš visų 18 žaidėjų, kurios vyksta į UEFA atrankos turnyrą pusę jų yra pasikeitusios, svarbiausia, kad išsaugojome branduolį. Didžioji dalis svarbų vaidmenį komandoje turinčių lietuvių išliko, prisijungė perspektyvaus jaunimo, pasikeitė legionierės. Galbūt žvelgiant į protokolą permainų atrodo nemažai, tačiau realiai komandos branduolį sudaro tos pačios žaidėjos“, – sudėties pokyčių nesureikšmino R. Viktoravičius.

„Pokyčius sudėtyje vertinu teigiamai ir drįsčiau teigti, kad šiais metais turime universalesnę sudėtį, kuri suteikia daugiau galimybių rotuojant žaidėjas. Kone į kiekvieną poziciją turime po lygiavertį keitimą, todėl manau, kad komplektacijos darbus, nors ir ne visai sklandžiai, tačiau įgyvendinome sėkmingai. Žinoma, ar viskas pasiteisins galėsime vertinti tik po atrankos varžybų“, – neskubėdamas užbėgti įvykiams už akių kalbėjo G. Radavičius.

„Gintros-Universiteto“ komandos sudėtyje šiais metais svarbiausiu metu itin reikalingos šaltakraujiškos patirties bagažą veš keletas žaidėjų – vyriausia ekipos narė Ana Alekperova, kuriai 28-eri bei jau keletą sezonų UEFA Čempionių lygoje startinėje sudėtyje rungtyniaujančios komandos kapitonė Vestina Neverdauskaitė, vartininkė Greta Kaselytė bei geriausia 2016-ųjų metų Lietuvos futbolininkė Simona Veličkaitė.

Ne ką mažesnį vaidmenį turės ir komandos legionierės. Puolamojoje grandyje savo šansus sieks išnaudoti antrą sezoną komandoje rungtyniaujanti namibietė Zenatha Coleman, galingais smūgiais iš toli pasižyminti serbė Jelena Čubrilo, o gynybos ir saugų liniją cementuos amerikietė Toriana Patterson bei Meksikos rinktinės narė Christina Murillo.

Visa „Gintros-Universiteto“ sudėtis vyksianti į UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyrą Gruzijoje:

Vartininkės: Greta Kaselytė, Klaudija Savickaitė.

Gynėjos: Vestina Neverdauskaitė, Toriana Patterson, Algimantė Mikutaitė, Samanta Karasiovaitė, Lolita Žižytė.

Saugės: Ana Alekperova, Christina Murillo, Simona Veličkaitė, Jelena Čubrilo, Liubov Gudčenko, Dovilė Gailevičiūtė, Anika Kyžaitė, Paulina Sarkanaitė.

Puolėjos: Zenatha Coleman, Liucija Vaitukaitytė, Paulina Potapova.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį „Gintros-Universiteto“ komanda išvyks į Gruziją. Paskutines kontrolines rungtynes Lietuvos čempionės sužais ketvirtadienį, kur susitiks su Šiaulių futbolo veteranų komanda. Kviečiame visus aistruolius ketvirtadienį 19 val. atvykti į Šiaulių miesto savivaldybės stadioną ir išlydėti komandą į svarbiausias šio sezono kovas.