„Gintra-Universitetas“ baigė pasirodymą UEFA Čempionių lygoje

Lietuvos čempionės 0:3 (0:2) turėjo pripažinti turtingo Šymkento “BIIK-Kazygurt” klubo futbolininkių pranašumą ir su šešiais taškais grupėje liko antros.

Dideles viltis antrą kartą klubo istorijoje peržengti UEFA moterų Čempionių lygos atrankos barjerą puoselėjusiai Šiaulių “Gintros-Universiteto” komandai paskutinio turo 7-os atrankos grupės rungtynės Voterforde susiklostė nesėkmingai. Lietuvos čempionės 0:3 (0:2) turėjo pripažinti turtingo Šymkento “BIIK-Kazygurt” klubo futbolininkių pranašumą ir su šešiais taškais grupėje liko antros.

Abi komandos prieš susitikimą turėjo po dvi pergales ir būtent šioje akistatoje sprendėsi, kuri ekipa žengs į pagrindinį UEFA moterų Čempionių lygos etapą.

Susitikimas prasidėjo be ilgos žvalgybos. Kazachstano komanda stengėsi kuo greičiau pelnyti įvartį ir šis jų uždavinys neilgai trukus buvo įgyvendintas. Viena prieš vartininkę Gretą Kaselytę atsidūrusi nigerietė Charity Adule pelnė pirmąjį rungtynių įvartį ir išvedė “BIIK-Kazygurt” ekipą į priekį – 0:1.

20-ą susitikimo minutę geltona kortele buvo įspėta “Gintros-Universiteto” gynėja Laetitia Chapeh-Yimga. Nors skirto baudinio zona buvo pavojinga šiaulietės varžovėms nieko ypatingo sukurti neleido. Vos po kelių akimirkų “Gintros-Universiteto” komandai buvo suduotas dar vienas smūgis – traumą patyrė Ana Jelenčič, kurią pakeitė į aikštę žengusi Ugnė Šmitaitė. Lietuvos čempionės stengėsi perimti žaidimo kontrolę, tačiau fiziškai tvirtos Šymkento klubo legionierės žaidė agresyviai ir tai mūsiškes šiek tiek išmušė iš vėžių. Besibaigiant kėliniui įspūdingu tolimu smūgiu iš eigos preciziškai pataikiusi Alina Litvinenko padvigubino kazachių persvarą – 0:2.

Iškart po ilgosios pertraukos itin pavojingą momentą prie varžovių vartų sukūrė šiaulietės. Po Zenathos Coleman perdavimo į baudos aikštelę neužtikrintai sužaidus varžovių vartininkei kamuolys atsimušė į Tatjaną Kozyrenko ir praskriejo šalia virpsto. 52-ą rungtynių minutę pavojingai į mūsiškių vartus galva smūgiavo antrojo įvarčio autorė A. Litvinenko, bet pastarosios smūgis buvo netikslus. Aktyviai dešiniajame krašte rungtyniavusi Simona Veličkaitė įpusėjus antrajam kėliniui turėjo galimybę nuginkluoti varžovių vartininkę, tačiau pastaroji sužaidė patikimai. “Gintros-Universiteto” komanda ir toliau atakavo bei stengėsi sušvelninti rezultatą. Gaisras prie varžovių vartų kilo 77-ą rungtynių minutę, kai po aštraus S. Veličkaitės perdavimo galėjo pasižymėti T. Kozyrenko. Vis tik sumaišties paversti įvarčiu šiaulietėms nepavyko.

Nebeturėjusios kur trauktis “Gintros-Universiteto” žaidėjos metė visas pajėgas į priekį, bet tai apčiuopiamo rezultato nedavė. 82-ą rungtynių minutę žaibišką išpuolį surengusi Kazachstano komanda padėjo paskutinį tašką šiose rungtynėse – pasižymėjo gruzinė Gulnara Gabelia ir rungtynių baigtis tapo aiški. Lietuvos čempionės pralaimėjo rungtynes rezultatu 0:3 ir pasitraukė iš tolimesnių 2016–2017 metų UEFA moterų Čempionių lygos kovų.

“BIIK-Kazygurt”: C. Adule (7 min.) – 1, A. Litvinenko (44 min.) – 1, G. Gabelia (82 min.) – 1.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...