H. Mkhitaryano įvartis nulėmė "Man Utd" pergalę prieš "Spurs", "Liverpool" ir "West Ham" išsiskyrė taikiai (VIDEO)

Šeštadienį vakare Lietuvos laiku Anglijos "Premier" buvo sužaistos trejos paskutinės 15-ojo turo rungtynės.

Įdomiausia turo dvikova įvyko "Old Trafford" stadione, kur savo žiūrovų palaikoma "Manchester United" susigrūmė su Londono "Tottenham". Jose Mourinho auklėtiniams galiausiai pavyko nutraukti lygiųjų seriją ir vienintelis Henriko Mkhitaryano įvartis atvedė "raudonuosius velnius" į pergalę.

Aikštės šeimininkai nuo pat rungtynių pradžios buvo aktyvūs ir jau 2-ąją minutę Paulis Pogba sukūrė pavojingą progą. Vis dėlto į prancūzo smūgį reagavo jo tautietis Hugo Llorisas.

"Man Utd" aktyvus žaidimas tęsėsi ilgą pirmojo kėlinio laiką, o Mauricio Pochettino auklėtiniai pavojingų progų nekūrė. 29-ąją minutę galiausiai krito pirmasis rungtynių įvartis, kai po puikaus Anderio Herreros perdavimo spurtavęs Herikhas Mkhitaryanas nuginklavo H. Llorisą ir išvedė šeimininkus į priekį.

Antrajame kėlinyje "Tottenham" rodė agresyvesnį žaidimą, tačiau jis prasidėjo tik nuo antros pusės. Iki to laiko "Man Utd" sėkmingai diktavo žaidimo sąlygas ir kūrė progas.

Rungtynių pabaiga buvo ypač aktyvi, tačiau "Spurs" ekipai pasiekti išlyginamojo įvarčio taip ir nepavyko, o Mančesterio komanda nutraukė trijų nelaimėtų rungtynių seriją.

Verta paminėti, kad 84-ąją minutę aikštę ant neštuvų paliko vienintelio rungtynių įvarčio autorius H. Mkhitaryanas. Armėnas po grubios Danny Rose'o pražangos tęsti rungtynių nebegalėjo ir buvo pakeistas gynėjo Erico Bailly.

Pralaimėjimą patyręs "Tottenham" su 27 taškais lieka penktoje pozicijoje, o už jų nugaros esantis "Man Utd" atsilikimą sumažino iki 3 taškų.

Kitose rungtynėse "Southampton" minimaliu skirtumu pranoko "Middlesbrough" ekipą. Pergalę atnešęs įvartis krito 53-ąją minutę, pasižymėjus Sofiane Boufal.

Paskutinėse 15-ojo turo rungtynėse "Liverpool" namuose susigrūmė su "West Ham". Jurgeno Kloppo auklėtiniai anksti įsivežė į priekį, tačiau pranašumo neišlaikė ir susitikimą baigė taikiu rezultatu - 2:2.

5-ąją minutę Adamas Lallana išvedė "rauduonuosius" į priekį, tačiau dar iki pirmojo kėlinio pabaigos "plaktukai" panaikino įvarčio deficitą. Pirmasis puikų baudos smūgį pelnė Dimitri Payet, o į priekį svečius 39-ąją minutę išvedė Michailas Antonio.

Antrojo kėlinio pradžioje Divockas Origi pasiekė greitą išlyginamąjį įvartį, tačiau per likusį laiką lemiamo trečio įvarčio į vienos iš komandų vartus taip ir nekrito, nors rungtynių pabaigoje prie "West Ham" vartų buvo kilęs šturmas.

"Liverpool" antrą kartą iš eilės neteko trijų taškų ir nuo lyderių padidino atsilikimą iki 6 taškų.

Rezultatai:

"Manchester United" 1 - 0 "Tottenham"
29' [1 - 0] H. Mkhitaryan

"Southampton" 1 - 0 "Middlesbrough"
53' [1 - 0] S. Boufal

<iframe width="500" height="323" src="//rutube.ru/play/embed/9959741" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

"Liverpool" 2 - 2 "West Ham"
5' [1 - 0] A. Lallana
27' [1 - 1] D. Payet
39' [1 - 2] M. Antonio
48' [2 - 2] D. Origi

<iframe width="500" height="323" src="//rutube.ru/play/embed/9959997" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Turnyrinė lentelė: