Hetriką pelnęs A. Marčiukaitis: „Tai yra mano svajonių rungtynės, kurių laukiau“

Alytaus FA „Dainava“ siunčia galingą žinutę savo varžovams SHARP Elitinėje jaunių lygoje. U-19 diviziono lyderių mūšyje sužibėjo puolėjas Alanas Marčiukaitis, pelnęs 3 įvarčius į vilniečių vartus.

17-metis alytiškis yra vienas iš rezultatyviausių savo komandos žaidėjų, šiame sezone su Renatu Banevičiumi ir Herkumi Biekša pelnęs po 5 įvarčius. Su 22 taškais „raudonai-mėlyni“ jaunimo čempionate žengia antri ir iki birželio 30-osios gali perimti lyderystę.

–Trys įvarčiai EJL U19 lyderių mūšyje – ar tai tavo svajonių rungtynės šiame čempionate?

–Tikrai taip. Visada norėjau mušti daug įvarčių ir padėti komandai, o būtent dabar pavyko pelnyti tris, prieš turnyrinės lentelės lyderius – tai yra mano svajonių rungtynės, kurių laukiau. Komandos draugai sukūrė puikiais progas pelnyti įvarčius, o man reikėjo tas progas išnaudoti, visi džiaugiamės ne įvarčiais, o kad pavyko laimėti rungtynes.

–Kokie veiksniai leidžia FA „Dainavai“ šiemet būti tarp favoritų laimėti EJL U19 divizioną? Kurios komandos tau pasirodė sunkiausiai palaužiamos ir kodėl?

–Prieš sezoną buvo keliami patys aukščiausi tikslai, tad mes turėjome visiem įrodyti, kad galime būti favoritais ir kovoti dėl pačių aukščiausių pozicijų. Manau, mūsų noras ir komandinė dvasia leidžia būti tarp favoritų laimėti lygą. Visos komandos yra stiprios ir su visomis reikia kovoti iš visų jėgų, negalima nuvertinti nei vienos komandos.

–Birželio ratą užbaigsite rungtynėmis su čempionų titulą ginančiais panevėžiečiais ir namie su Vilniaus „Žalgiriu“. Kokie būtų tavo lūkesčiai toms rungtynėms, ar manai, kad pavyks perimti 1 vietą?

–Svarbiausia – komandos pergalės. Dėl vienos vyksime į Panevėžį, kur bandysim tai padaryti, o kitos rungtynes vyks namuose, tad tikimės nenuvilti sirgalių ir padovanoti pergalę. Žinoma, norėtųsi pelnyti įvartį ir prisidėti prie komandos sėkmės. Priklausys kaip sužais Vilniaus FM ekipa, bet mes bandysim kilti aukščiau ir atiduosim visas jėgas.

–Kokia yra tavo virsmo futbolininku istorija: noras treniruotis, pirmasis treneris ir iššūkiai?

–Pirmoje klasėje sėdėjome pamokoje, atvyko treneris Petras Simanavičius ir pakvietė lankyti treniruotes. Buvau labai laimingas, jog pagaliau galėsiu žaisti futbolą su komanda. Vienu metu norėjau jau nebežaisti futbolo, pabandyti kažką naujo – tai buvo didžiausias iššūkis kurį turėjau praeiti; tai pat ir traumos, kurių neatsikratau iki dabar. Bet tai manęs nesustabdė, ir toliau žaidžiu futbolą ir tai yra didelė dalis mano gyvenime.

–Tavo akimis, kas lemia, kad alytiškiai Lietuvoje žinomi kaip itin sportiški žmonės.

–Dzūkų charakteris, visada siekiame aukščiausių rezultatų. Alytus turi daug puikių ir žinomų sportininkų, tai parodo ir pasiekimai. Taip pat ir sąlygos labai geros treniruotis, treneriai puikūs. Manau, daugiau nieko nereikia, o rezultatai kalba patys už save.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...