I lyga: "Panevėžys" nugalėjo kauniečius

„Aukštaitijos“ stadione LFF I lygos pirmenybių rungtynes žaidė  „Panevėžio“ ir Kauno „Stumbro B“ komandos. Aikštės šeimininkai iškovojo pergalę rezultatu 2:1 ir pakilo į pačią turnyro lentelės viršūnę. Šį pergalė buvo penktoji paeiliui šių metų LFF I lygos pirmenybėse.

„Stumbro B“ ekipoje rungtynes pradėjo trys žaidėjai, kurie vakar rungtyniavo pagrindinėje  klubo komandoje Lietuvos A lygos čempionato susitikime tarp Marijampolės „Sūduvos“ ir Kauno „Stumbro“ komandų. Tiesa, vakar rungtynėse su „Sūduva“ L. Mačarašlivis, I. Sory ir A. Bahy aikštėje pasirodė tik po keitimų.

„Panevėžio“ ir „Stumbro B“ komandos rungtynes pradėjo atsargiai ir daugiau dėmesio skyrė gynybai. Ir panevėžiečiai, ir kauniečiai dažnokai kėlė kampinius, bet iš to didelės naudos nebuvo. Abiejų ekipų futbolininkai gynėsi drausmingai ir neleido varžovams sukurti pavojingų momentų.

33-ąją mačo minutę svečių gynėjas Ibrahima Sory šiurkščiai suklydo savo baudos aikštelėje. Iš „Stumbro B“ legionieriaus kamuolį perėmė kovingai žaidęs EdvardasTamulevičius. Gelbėdamas padėtį,  I. Sory prieš panevėžiečių komandos puolėją baudos aikštelėje pažeidė taisykles. Mačo teisėjas svečių ekipos futbolininkui parodė geltoną kortelę ir paskyrė 11 metrų baudinį į „Stumbro B“ vartus. E. Tamulevičius tiksliu smūgiu realizavo savo paties uždirbtą baudinį ir išvedė į priekį šeimininkų komandą.

Po įmušto įvarčio iniciatyva priklausė  panevėžiečiams, kurie aktyviau rungtyniavo baigiantis pirmajai rungtynių pusei. Poilsio komandos išėjo „Panevėžio“ klubui pirmaujant rezultatu 1:0.

Antrajame kėlinyje abiejų ekipų futbolininkai rungtyniavo žymiai aktyviau. Įsinimė E. Tamulevičiaus smūgis, bet panevėžiečio smūgiuotas kamuolys pataikė į varžovą. Labai pavojingą išpuolį surengė ir kauniečiai, bet L. Mačarašvilis iš dėkingos situacijos į vartų plotą nepataikė. Puikią progą išlyginti rezultatą svečiai turėjo 61-ąją susitikimo minutę, bet iš kelių metrų Renato smūgiuotą kamuolį sugavo patikimai sužaidęs Marius Suvaizdis.  70-ąją rungtynių  minutę „Panevėžio“ vartininkas jau neišgelbėjo savo komandos, kai po standartinės padėties varžovų žaidėjas J. Antonio tiksliu smūgiu galva išlygino rezultatą.

Panevėžiečiai nenorėjo tenkintis lygiosiomis ir apgulė kauniečių vartus. FK „Panevėžys“ treneris Aleksandras Kurtijanas atliko tris keitimus, po kurių šeimininkų spaudimas svečiams dar labiau padidėjo. Pergalingą  įvartį panevėžiečiai įmušė 83-ąją susitikimo minutę. Komandos kapitonas Paulius Janušauskas pakėlė kamuolį į svečių baudos aikštelę, o Vytas Gašpuitis galva pasiuntė jį į kauniečių vartus. Nepaisant abiejų komandų žaidėjų pastangų, per likusį laiką įvarčių daugiau įmušta nebuvo.

Laimėję rungtynes rezultatu 2:1, panevėžiečiai  surinko 21 tašką ir pakilo į pirmąją vietą. Tiesa, Alytaus „Dainava“, turinti 20 taškų, šio turo rungtynes žais rytoj namuose su Telšių „Džiugu“ ir turės galimybę susigrąžinti lyderės poziciją.

FK „Panevėžys“ sudėtis: M. Suvaizdis, M. Dūda, V. Gašpuitis, I. Tsyvilka, T. Kačerauskas, Ž. Banys (68′ A. Karvackis), E. Fioodorovas, J. Skinderis, P. Janušauskas, E. Tamulevičius (80′ T. Markevičius), D. Kingas (71′ R. Lazdinauskas).

Artimiausias rungtynes FK „Panevėžys“ žais gegužės 27 dieną,  sekmadienį,  namuose su Lietuvos A lygoje rungtyniaujančia „Palanga“. Tai bus LFF taurės šešioliktfinalio susitikimas. Rungtynės „Aukštaitijos“ stadione prasidės 18 valandą.