I lyga: žemaičiai rinkosi stabilumą

Penktąją vietą pirmojoje lygoje pernai užėmęs Telšių „Džiugas“ tarpsezonį žinojo, kad pagrindinė vertybė klubui – nesiblaškyti ir saugoti tai, ką turi. Pavyko neblogai – komandą paliko vos keli praėjusio sezono lyderiai.

„Dėl gynybos esame ramūs, komandoje liko visa linija – vartininkas Ronaldas Grižas, gynėjai Tomas Rapalavičius, Davydas Arlauskis, Adomas Mika“, – džiaugėsi „Džiugo“ direktorius Martynas Armalis.

Žemaitijos komanda išsaugojo ir abu pernykščius gynybos ramsčius iš Ukrainos – Vitalijus Polianskis Telšiuose puikiai pritapo, o Konstantinas Šulcas su vietine gyvenimo drauge laukia kūdikio gimimo, todėl jokio noro kelti sparnus irgi nerodė.

Kreatyviniame fronte ne viskas žiemą klostėsi taip sklandžiai. „Džiuge“ liko 12 įvarčių pernykštėje pirmojoje lygoje įmušęs Tomas Birškys ir dagiausia rezultatyvių perdavimų komandos draugams patiekęs Andrius Lipskis, bet išvyko dviejų pastarųjų sezonų rezultatyviausias telšiškių žaidėjas Vaidas Viktoravičius, agresyvus krašto saugas Edvinas Jasaitis, patikimas atraminis saugas Tomas Dombrauskis. Klubui teko ieškoti alternatyvų.

„Skyles bandysime užkamšyti iš užsienio grįžusiu vyresniuoju T. Birškio broliu Vytautu, Klaipėdos „Korale“ praėjusį sezoną rungtyniavusiu Eriku Vainoru, puolėjo pozicijoje – buvusiu „Trakų“ žaidėju Povilu Malinausku. Nežinau, ar būsime stipresni nei pernai, bet tikiu, kad įkąsti esame pajėgūs visiems. Vėl būti penkete – realu“, – svarstė M. Armalis.

Dešimta, septinta, penkta. Tai yra „Džiugo“ vietų kitimo pirmojoje lygoje grafikas pastaruosius trejus metus. Paklaustas apie būsimą čempionatą, M. Armalis sakė: „Sutarėme taip: planuojame nuo rungtynių iki rungtynių. Bijau, kad sezono pradžia gali būti sunkoka“.

Pernai Telšių komandai ir jos gerbėjams pradžia nebuvo sunkoka. Ji buvo velniškai sunki – 6 taškai per 7 pirmąsias sezono rungtynes. Rezultatas, kainavęs darbo vietą buvusiam treneriui Deiviui Kančelskiui, bet davęs galimybę atsiskleisti tą vietą užėmusiam jo asistentui Vijūnui Vasiliauskui, kuris nepralaimėjo net 11 kartų iš eilės, o sezono pabaigoje jo vairuojamas „Džiugas“ buvo rimtai nusitaikęs į medalius.

Iškovoti medalių telšiškiams tada nepavyko. „Žemaičių meška bunda“ – šių metų pradžioje tekstą apie žiemos darbus puošė grėsminga antraštė „Džiugo“ interneto svetainėje. Į klausimą, ar alkano lokio medžioklė bus sėkminga 2018-aisiais, atsakys būsimas sezonas.