I lygoje triumfavo "Palanga"

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Pirmos lygos nugalėtojų vardus ir sportinę teisę žaisti A lygoje pirmą kartą iškovojo „Palangos“ klubas. Paskutiniame ture palangiškiai iškovojo nelengvą pergalę ir išsaugojo persvarą prieš Gargždų „Bangą“, o trečią vietą ir bronzos medalius išplėšė „Vilniaus Vytis“.

"Palangos" ekipa praėjusį sezoną liko per žingsnį nuo nugalėtojų vardų - dviem taškais atsiliko nuo Kazlų Rūdos "Šilo". Visgi šiemet Valdo Trakio auklėtiniai sugebėjo pakilti aukščiau ir tais pačiais dviem taškais aplenkė "Bangą".

Intriga paskutiniame ture išliko beveik iki pat sezono pabaigos. "Palanga" namuose žaidė su "Trakais B", o "Banga" svečiuose žaidė su "Uteniu B" ir laukė varžovų suklupimo.

Po pirmojo kėlinio "Palanga" nesugebėjo įgyti pranašumo - į Manto Rusio tolimą smūgį (18 min.) atsakė Simonas Jurgilas (30 min.) Negana to, 61-ąją minutę "Banga" išsiveržė į priekį Utenoje. Tai reiškė, jog abu lyderiai susilygino taškais ir būtų prireikė papildomų rungtynių.

Tokia turnyrinė padėtis truko neilgai. 64 min. tikslią "Palangos" ataką užbaigė legionierius Alainas Moukanza, o 87 min. pergalę ir triumfą lygoje įtvirtino Rokas Gecevičius.

"Banga" nepaisant laimėjimo 4:0 turėjo tenkintis antrąja vieta, kurią jau buvo užsitikrinusi anksčiau. Gargždų komandą dar pratęs sezoną - dėl kelialapio į A lygą kovos su Kauno "Stumbru". Rungtynės vyks spalio 28 d. Gargžduose ir lapkričio 4 d. Kaune.

Dramatiškai susiklostė kova dėl bronzos. "Vilniaus Vytis" namuose priemė Kėdainių "Nevėžį" taip pat turėdamas dviejų taškų persvarą prieš Alytaus DFK "Dainavą", kuri svečiuose kovėsi su "Panevėžiu".

Vilniuje į Leonardo įvartį antrojo kėlinio viduryje atsakė Deividas Gražys, o Panevėžyje "Dainava" praleido pirmoji, tačiau 69 ir 72 min. Iljos Civilko bei Karolio Gvildžio įvarčiai persvėrė rezultatą. Komandos turėjo po lygiai taškų, vienodą tarpusavio rungtynių ir pergalių santykį, tačiau alytiškiai atsidūrė priekyje dėl geresnio įvarčių skirtumo.

Vis dėlto "Vilniaus Vytis" sugebėjo išplėšti pergalę - bronzinį įvartį pirmą pridėtinio laiko minutę įmušė Mantas Makutunovičius. 

Penktą vietą lygoje užėmė Telšių "Džiugas". Tiesioginėje akistatoje telšiškiai 5:2 pranoko Klaipėdos "Koralą".

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...