Į šuns dienas Argentinos rinktinę išdėjęs D. Simeone vietoj L. Messi rinktųsi C. Ronaldo

Po nesėkmingo Argentinos rinktinės starto pasaulio čempionate netyla kalbos apie jų žaidimą, o Ispanijoje į viešumą iškilo Diego Simeone audio žinutė „Atletico“ asistentui Germanui Burgosui, kurioje jis ne tik kritikavo šios rinktinės trenerį ir žaidimą, tačiau ir pareiškė, jog silpnai komandai rinktųsi Cristiano Ronaldo, o ne Lionelį Messi.

Po triuškinamos nesėkmės prieš Kroatiją 0:3 pokalbyje su savo asistentu „Atletico“ vyriausiasis treneris įterpė ir temą apie C. Ronaldo ir L. Messį. Argentiniečio teigimu, „Barcos“ žvaigždė sužiba tik apsuptas puikių žaidėjų, o normaliai komandai jis mieliau rinktųsi portugalą.

„L. Messi yra labai geras, tačiau tai yra dėl to, kad jis yra apsuptas puikių žaidėjų. Tačiau jei tau reikėtų normaliai komandai rinktis tarp L. Messi ir C. Ronaldo, ką tu pats pasirinktum?“, - retoriškai klausė D. Simeone.

Po šio pasisakymo D. Simeone kritikos strėlių paleido ir į komandos trenerį bei visą rinktinę, situaciją pavadindamas anarchija.

„Rungtynėse prieš Kroatiją pamatėme vaizdą to, kas vyko pastaruosius keturis metus. Tai yra anarchija. Nėra lyderystės – nei iš trenerių, kurie turėtų vesti komandą į priekį, nei iš žaidėjų, kurie turėtų būtų sektinais pavyzdžiais. Komanda yra pasimetusi, o tai yra blogai.

Treneris pasirinko blogą komandą ir blogą taktiką. Jis turėjo prieš Islandiją, kuri yra silpnesnė, žaisti taip, kaip jis žaidė prieš Kroatiją. Tuo tarpu su kroatais jam reikėjo žaisti taip, kaip jis bandė žaisti su islandais. Kai treneris taip susimauna, tai yra daug blogiau, nei kad žaidėjų apsiš*****s. Tad kaltė turi būti suversta jam. Viskas turi kristi ant jo pečių“, - audringai kalbėjo argentinietis.

D. Simeone taip pat buvo įsitikinęs, kad Willy Caballero klaidos buvo galima tikėtis, nes jis ne kartą buvo panašiai suklydęs.

„Vartininkas panašiai yra klydęs ne vieną kartą: jis taip klydo ir draugiškose rungtynėse prieš Ispaniją ir Italiją. Tais atvejais po jo klaidų varžovai iššvaistydavo progas, tačiau aš jau tada sakiau, jog tai baigsis dar blogiau, nes neįmušti įvarčiai neleido jiems suprasti, kad tokios klaidos pasaulio čempionate kainuos įvarčius.

Dabar rūbinėje jie privalo kibti vienas kitam į gerkles. Kažkas turi susimušti, griebti vieni kitiems už kiaušių ir įkvėpti komandą taip, kaip jie turėtų būti įkvėpti. Tikiuosi, kad jie galės patekti į kitą etapą įveikdami Nigeriją, tačiau dabar viskas priklauso nuo islandų. Tiesa, nemanau, kad situacija taip susiklostys“, - savo kalbą baigė D. Simeone.

Po dviejų turų tašką turintys argentiniečiai norėdami patekti į kitą etapą turi tikėtis, jog Islandijos rinktinė per likusius mačus neiškovos daugiau nei trijų taškų, o per likusius mačus abiem rinktinėms laimėjus po kartą Argentinos rinktinei dar reikės ir turėti geresnį įmuštų praleistų įvarčių santykį už savo varžovus.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...