Į "Žalgirio" peržiūrą atvyko puolėjas iš už Atlanto

Į Tailandą išvykus rezultatyviausiam praėjusio sezono žaidėjui Andrijai Kaludjerovičiui, FK „Žalgiris“ ieško, kuo galėtų pakeisti 29 metų serbą. Vienas iš kandidatų – puolėjas Cesaras Romero.

Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) gimęs 27 metų futbolininkas profesionalo karjerą pradėjo žemesnėse Meksikos bei Vokietijos lygose, kur išsiskyrė rezultatyvumu vilkint „TSG Thannhausen“ ir „Murcielagos“ klubų marškinėlius. Tuo metu jis sužaidė ir 7 rungtynes įvairiose JAV jaunių bei jaunimo futbolo rinktinėse. 2012 metais C.Romero turėjo galimybę išbandyti jėgas JAV čempionate (MLS). Vis dėlto, įsitvirtinti elitinėje futbolo lygoje šiam puolėjui nepavyko. Rungtyniaudamas „Chivas USA“ ekipoje, žaidėjas per 12 susitikimų įvarčiais nepasižymėjo. Kita vertus, jis pelnė 2 įvarčius JAV taurės turnyre, kuriame sužaidė dvejas rungtynes.

Po nelabai sėkmingo žaidimo gimtinėje C.Romero sugrįžo į Europą ir 2014 m. rugpjūtį prisijungė prie Jerevano „Pyunik“ klubo. Armėnijoje puolėjas tapo ne tik rezultatyviausiu pirmenybių žaidėju, bet ir vedė į pergales savo komandą. „Pyunik“ prieš tai čempionate užėmė tik šeštą vietą, bet 2014-2015 m. sezone Armėnijoje neturėjo lygių. C.Romero su „Pyunik“ ekipa ne tik tapo šalies čempionu, bet ir iškovojo taurę. Futbolininkas auksiniame Armėnijos čempionate pelnė 21 įvartį, dar 5 kartus pasižymėjo šalies taurės turnyrą. 2015-2016 m. sezoną C.Romero taip pat pradėjo „Pyunik“ ekipoje, bet rungtyniavo tik UEFA Čempionų lygos atrankos varžybose. Pirmojo atrankos varžybų etapo pirmose rungtynėse su San Marino čempionais „Folgore“ jis pelnė antrą įvartį ir padėjo savo komandai iškovoti pergalę.

Jerevano „Pyunik“ pasirodymas UEFA Čempionų lygoje baigėsi antrame atrankjos varžybų etape susidūrus su Norvegijos čempionų „FK Molde“ ekipa. 2015 m. vasarą C.Romero persikėlė į tuometinės Makedonijos čempionės Skopjės „Vardar“ ekipą. Tačiau Makedonijoje futbolininkas neužsibuvo. Per 8 rungtynes čempionate jis pelnė 4 įvarčius, o 2015 m. gruodį atsisveikino su „Vardar“ ekipa ir sugrįžo į Meksiką.

Paskutinė C.Romero stotelė iki peržiūros „Žalgiryje“ buvo Meksikos antroje pagal pajėgumą lygoje rungtyniaujantis „Coras FC“ klubas. 2015-2016 m. sezone futbolininkas „Ascenso MX“ pirmenybėse sužaidė 8 rungtynes, bet įvarčių nepelnė. Pasižymėti jam pavyko tik taurės turnyre. 2016 m. vasarą C.Romero atsisveikino su „Coras“ klubu.

Į Vilnių futbolininkas atvyko trečiadienį. Ketvirtadienį jis susitiko su „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu Valdu Dambrausku, taip pat sportavo atletinės gimnastikos salėje. Šiandien C.Romero dalyvavo ir „Žalgirio“ treniruotėje. 

fkzalgiris.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...