Įdomūs faktai: "Arsenal" - "Bayern"

Belaukiant šio vakaro UEFA Čempionų lygos akistatos tarp Londono "Arsenal" bei Miuncheno "Bayern" įdomu pažvelgti į su šiomis ekipomis susijusius faktus. Kai kurie jų išties netikėti.

Priminsime, jog pirmoji akistata Vokietijoje baigėsi triuškinančia aikštės šeimininkų pergale rezultatu 5-1.

***

Iš tiesų, anksčiau prasimušti į kitą etapą nėra pavykę nė vienai bent keturiais įvarčiais atsilikinėjusiai komandai. Iki šiol tokių mėginimų buvo devyni, o pirmoji nesėkmė šešiskart buvo patirta svečiuose.

***

Keturi iš pastarųjų šešių "kanonierių" Čempionų lygos pralaimėjimų "Emirates" stadione buvo patirti aštuntfinalio etape. Dukart iš šių keturių nusileista "Bayern".

***

Artėjanti akistata tarp šių klubų bus 12-oji. Iki šiol šešias pergales yra iškovoję vokiečiai, tris - anglai, o du kartus buvo užfiksuotos lygiosios.

***

"Bayern" laimėjo tik vienerias iš pastarųjų šešerių Čempionų lygos rungtynių išvykoje. Bavarai tris kartus pralaimėjo vieno įvarčio skirtumu bei dukart sužaidė lygiosiomis.

***

Už šešiskart šį sezoną pasižymėjusį "Bayern" snaiperį Robertą Lewandowski rezultatyvesni yra tik Edinsonas Cavani (10 įvarčių) bei Lionelis Messi (7 įvarčiai). Tiesa, lenkas pelnė įvartį tik dviejuose iš paskutinių 12 mačų svečiuose.

***

Arjenas Robbenas šiuo metu yra iš eilės įmušęs dviejose akistatose su "Arsenal". Tris kartus iš eilės jam yra pavykę nuginkluoti tik Maskvos CSKA vartininką.