Įkandin S. Blatteriui nuo futbolo nušalintas ir M. Platini

Tarptautinę futbolo bendruomenę ir toliau krečia skandalų drugys – iš korupcijos liūno neišlendanti FIFA jau liko be svarbiausių savo vadovų. Įkandin FIFA prezidentui Seppui Blatteriui nuo pareigų nušalintas ir Europos futbolo federacijų sąjungos vedlys prancūzas Michelis Platini.

Apie tai ketvirtadienį po pietų pranešė FIFA etikos komisija. Abu bene svarbiausi futbolo pasaulio žmonės pareigų neteko 90 dienų, o tai padaryta dėl vis tebesitęsiančio korupcijos skandalo.

Kaip teigiama, etikos komisija jokių komentarų neteiks, kol Šveicarijoje atverta teisėsaugos byla dėl galimų pinigų plovimų ir korupcijos nebus galutinai uždaryta.

S.Blatteriui inkriminuojama, kad jis korupciniais tikslais pervedė M.Platini 2 mln. šveicarijos frankų. 

„Jau vakar žinojau, kad mane FIFA etikos komisija žada laikinai nušalinti nuo pareigų, – teigė šiandien M.Platini. – Vadinasi, buvo jau nuo vakar siekiama pakenkti mano reputacijai. Jau kelias savaites iš eilės visur ir visada sakau, kad esu pasirengęs bendradarbiauti su teisėsauga. Tuo tarpu FIFA mano žodžiai – nė motais. Šiandien ryte aš pateikiau raštus, kuriuose pranešu, kad sieksiu balotiruotis į FIFA prezidento postą.

Tikiuosi, kad mes visi kartu įveiksime sunkumus – įveiksime juos skaidrumu ir susitelkimu. Visa tai visada futbolui suteikdavo jėgų“.

lrytas.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...