Interviu. A. Budraitis: aikštėje nėra veiksnių, kuriais "Roma" galėtų prilygti "Barcai"

Čempionų lygos varžybos šiandien ir vėl karaliaus Europos futbolo stadionuose. Prieš penktajį grupių etapų turą kova dėl patekimo į kitą etapą tampa vis nuožmesnė, o kiekvienas taškas vis svarbesnis. Šį vakarą įvyks aštuonios E-H grupių dvikovos, iš kurių dvi, vykstančios Rusijoje ir Baltarusijoje, prasidės anksčiau nei įprastai - 19:00 val.

Su lankomiausiu šalies futbolo naujienų portalu „Eurofootball.lt“ savo mintimis apie "Barcelona" ekipą ir jos laukiantį antradienio susitikimą Ispanijoje su „Roma“ klubu sutiko pasidalinti sporto žurnalistas Aurimas Budraitis.


- Turbūt matėte paskutines „Barcelona“ klubo rungtynes prieš Madrido „Real“ komandą. Kas katalonų ekipos žaidime jums paliko geriausią įspūdį?

- Kai „Santiago Bernabeu“ stadione įmuši keturis įvarčius be atsako, tai privalo groti visas orkestras. Mes negalime kalbėti, kas buvo gerai, o kas blogai „Barcos“ žaidime. Mes galime kalbėti, kas buvo gerai, o kas buvo labai gerai. Šiose rungtynėse susitiko nelygiavertės komandos. Nors neaišku, kaip būtų, jei rungtynės vyktų šiandien.

- Napaisant to, kad „Barcelona“ ilgą laiką vertėsi be komandos lyderio L. Messi, jie sugebėjo ne tik išlikti pirmoje Ispanijos „La Liga“ vietoje, tačiau ir įgavo šešių taškų pranašumą prieš aršiausius konkurentus - Madrido „Real“ futbolininkus. Ar toks „Barcos“ žaidimas jus stebina?

- Taip. Esu iš tų, kurie mano, kad „Barca“ labiausiai yra priklausoma nuo Leo. Vasario mėnesį „Camp Nou“ stadione stebėjau „Barcelonos“ rungtynes su „Malaga“. Tąsyk L.Messi žaidė daug žemiau savo galimybių ir „Barca“ pralaimėjo.

- „Barcelonos“ puolime pastaruoju metu tiesiog žiba L. Suarezas ir Neymaras, o „Roma“ per tris paskutinius Čempionų lygos susitikimus praleido net 9 įvarčius. Turbūt galima tikėtis itin rezultatyvių rungtynių?

- Nelabai mėgstu žiūrėti į tokius skaičius, nes dažniausiai viskas įvyksta atvirkščiai, nei visi galvoja. Aš pats spėjau, kad Barcelona laimės 3:1, bet visai nenustebčiau, jei rungtynės baigtųsi, pavyzdžiui, 1:0.

- Ką turėtų šiandien pademonstruoti „Roma“ ekipa, kad pateiktų sensaciją „Camp Nou“ stadione ir iš Ispanijos išsivežtų bent tašką?

- Jiems turėtų velniškai sektis, o „Barcelona“ turėtų būti dar neatsigavusi nuo liaupsių po pergalės prieš Madrido „Real“. Aikštėje nėra veiksnių, kuriais „Roma“ galėtų jiems prilygti.

- Ar tai, kad „Barca“ jau viena koja kitame varžybų etape, o „Roma“ klubui norint patekti į aštunfinalį kiekvienas taškas yra aukso vertės, gali padėti Italijos ekipai kovoje su Luiso Enrique auklėtiniais?

- Jeigu „Barcelona“ būtų užsitikrinusi pirmą vietą grupėje, tai gal ir galėtų padėti. Dabar tuo tikrai netikiu.

Tautvydas Sakalauskas