Išdalinti "EURO 2016" geriausiųjų apdovanojimai

"Stade de France" stadione vakar naktį finišavo vienas svarbiausių šios vasaros sporto renginių - 2016 metų Europos futbolo čempionatas. Po atkaklios kovos po grupių etapo nurašyti Portugalijos futbolininkai pirmą kartą šalies istorijoje tapo Senojo žemyno čempionais.

Portugalija finale kovojo prieš turnyro šeimininkus prancūzus, kurie buvo laikomi favoritais. Portugalai ir be savo kapitono Cristiano Ronaldo sugebėjo po pratęsimo ir įspūdingo Ederio įvarčio iškovoti svarbiausią pergalę per visą šios šalies gyvavimą. 


Po finalinio švilpuko paaiškėjo ir asmeninių trofėjų savininkai. Rezultatyviausiu žaidėju su šešiais įvarčiai tapo Prancūzijos rinktinės narys Antoine'as Griezmannas. Jam su trijais įvarčiais ir rezultatyviais perdavimais nusileido Cristiano Ronaldo. Bronzinis batelis atiteko taip pat tris įvarčius pelniusiam Olivieriui Giroud.

Įdomu tai, kad Portugalijos rinktinės kapitonas C. Ronaldo po triumfo savo sidabrinį batelį perleido komandos draugui Nani, taip pat pelniusiam tris įvarčiai, tačiau atlikusiam mažiau rezultatyvių perdavimų.

Geriausio turnyro futbolininko rinkimuose - jokių staigmenų. Šešis įvarčius pelnęs Antoine'as Griezmannas pripažintas geriausiu šių pirmenybių žaidėju. 

Geriausiu jaunuoju futbolininku buvo pripažintas Portugalijos futbolo talentas Renato Sanchezas. Šešerias rungtynes čempionate sužaidęs R. Sanchezas prie portugalų triumfo prisidėjo ne tik sėkmingu žaidimu aikštės viduryje, bet ir įvarčiu ketvirtfinalyje. 


Kol kas gražiausio įvarčio autorius nepaaiškėjo, tačiau beveik neabejojama, kad prizą gaus Šveicarijos rinktinės narys Xherdanas Shaqiri, pelnęs nuostabų įvartį į Lenkijos rinktinės vartus.