Išnuomotų žalgiriečių sezono apžvalga

Šiais metais šeši FK „Žalgiris“ futbolininkai buvo išnuomoti kitoms ekipoms. Vieni iš jų svariai prisidėjo prie komandų išsikeltų tikslų, kiti – ne itin.

Simonas Stankevičius šiais metais rungtyniavo tiek Lietuvos čempionate, tiek Pirmoje lygoje, tačiau rugpjūčio mėnesį buvo išnuomotas HNK „Šibenik“ ekipai. Praėjusį sykį ant sidabrinės pakopos antroje pagal pajėgumą Kroatijos lygoje lipęs Dalmatijos klubas 2016–2017 metų sezone buksuoja. Legendinio krepšininko Draženo Petrovičiaus gimtojo miesto komanda per penkerias pastarąsias rungtynes laimėjo vos kartą ir, surinkusi 20 taškų per 18 turų, dvylikos ekipų turnyre žengia devinta. S.Stankevičius taip pat nespindi: 21-erių puolėjas sužaidė 13 rungtynių, iš kurių devynerias pradėjo starto sudėtyje, tačiau įvarčių nepelnė. 18-ojo turo susitikime lietuvis 93-iąją minutę užsidirbo antrą geltoną kortelę ir buvo pašalintas. S.Stankevičius praleis artėjančią akistatą, po kurios antroje Kroatijos lygoje prasidės pertrauka, besitęsianti iki kovo. HNK „Šibenik“ klubo nuomos sutartis su puolėju galioja iki šių metų pabaigos.

Užsienyje patirties sėmėsi dar vienas „Žalgiriui“ priklausantis futbolininkas – Georgas Freidgeimas. Lietuvos rinktinės gynėjas rungtyniavo Kazachstano čempionato Pavlodaro „Irtyš“ ekipoje, kuri po trejų metų pertraukos sugrįžo ant prizininkų pakylos ir išsikovojo teisę žaisti Europos lygos atrankos varžybose. Viskas sprendėsi paskutiniame pirmenybių ture: „Irtyš“ futbolininkams pavyko sužaisti lygiosiomis su čempiono titulą apgynusiu „Astana“ klubu ir vienu tašku aplenkti Šymkento „Ordabasy“ ekipą. Antrą vietą Kazachstano čempionate užėmė Almatos „Kairat“ komanda, kurios marškinėlius vilkėjo du puikiai žinomi futbolininkai – Andrejus Aršavinas bei Anatolijus Tymoščiukas. Savo ruožtu G.Freidgeimas, sudaręs centro gynėjų porą su buvusiu žalgiriečiu Semiru Kerla, sužaidė 29 mačus, pelnė vieną įvartį bei užsidirbo penkias geltonas korteles.

Tautvydo Eliošiaus sezonas prasidėjo skambiu akordu – Supertaurėje pelnytu įvarčiu „Trakams“, tačiau po to saugas nedemonstravo savo geriausio žaidimo ir buvo paskolintas Jonavos „Lietavai“, kurioje rungtyniavo kartu su broliu Tadu. 25-erių metų ukmergiškis netrukus tapo svarbia „SMScredit.lt A lygos“ debiutantų žaidimo dalimi. T.Eliošius kaip mat pradėjo dvikovas starto sudėtyje ir padėjo jonaviečiams svarbiausiuose ketvirto rato mačuose įveikti tiesioginius konkurentus kovoje dėl išlikimo. Visgi dvikovoje su „Kauno Žalgiriu“ saugui išniro raktikaulius, tad traumą patyręs futbolininkas į rikiuotę grįžo tik pačioje sezono pabaigoje. „Lietavoje“ T.Eliošius sužaidė 12 rungtynių, per kurias įvarčiais nepasižymėjo, bet atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Ilgai lauktos ir sau svarbios žaidybinės praktikos „SMScredit.lt A lygoje“ gavo puikia technika pasižymintis saugas Danielis Romanovskis. Utenos „Uteniui“ paskolintas 20-metis tuoj pat įsitvirtino Aukštaitijos komandoje ir padėjo jai apginti vietą Lietuvos čempionate. Ne kartą į simbolinę „SMScredit.lt A lygos“ turo rinktinę įtrauktas futbolininkas pelnė du labai svarbius įvarčius. Vieną – komandai, kitą – asmeniškai sau. Saugas 22-ajame čempionato ture puikiu smūgiu vienu lietimu padovanojo „Uteniui“ tašką itin svarbiame mače su „Kauno Žalgiriu“, o 25-ajame – po pakelto kampinio pasiuntė kamuolį į „Žalgirio“ vartus.

„Tikrai neplanavau specialiai mušti įvarčių tik „Žalgiriams“, taip tiesiog gavosi. Nors, turiu pripažinti, kad tie du susitikimai su Vilniaus „Žalgiriu“ man buvo principiniai. Visose rungtynėse stengiausi iš visų jėgų, bet žaisdamas prieš savo buvusią komandą grūmiausi su dvigubu užsidegimu. Norėjau įrodyti, kad esu vertas būti „Žalgiryje“, vertas vilkėti šios komandos aprangą“, – pasakojo D.Romanovskis, taip pat į savo sąskaitą įsirašęs tris rezultatyvius perdavimus.

„Žalgiris“ kitiems klubams taip pat paskolino du futbolininkus, su kuriais buvo atsisveikinta – Luką Valvonį bei Darių Kazubovičių. Pirmasis iš jų, patyręs traumą sezono pabaigoje, vilkėjo „Utenio“ marškinėlius, o per aštuonis mačus nepasižymėjo ir užsidirbo dvi geltonas korteles. Savo ruožtu D.Kazubovičius buvo paskolintas Rygos FS klubui ir Latvijos čempionate per 20 rungtynių įmušė vieną įvartį bei atliko rezultatyvų perdavimą.

fkzalgiris.lt