Ispanijoje - sunkios turnyrinės lentelės lyderių pergalės (VIDEO)

Ispanijos "Primera" pirmenybėse šeštadienį tęsėsi 36-asis turas, kuriame buvo sužaistos trejos rungtynėse.

UEFA Čempionų lygos pusfinaliui besiruošianti Madrido "Real" ekipa išvykoje susigrūmė su San Sebastiano "Real Sociedad". Be Karimo Benzema ir Cristiano Ronaldo žaidę "baltieji" po Garetho Bale'o įvarčio šventė itin svarbią ir sunkią pergalę prieš baskus.

Zinedine'o Zidane'o auklėtiniai nuo pat pirmos minutės rodė pranašumą prieš šeimininkus, tačiau sukurti itin pavojingo svečiams iš sostinės pirmajame kėlinyje nepavyko. Kitos 45 minutės taip pat buvo aktyvios ir "Real" turėjo ne vieną gerą progą pasižymėti, bet šįkart vartuose užtikrintai stovėjo Geronomi Rullis.

Galiausiai 80-ąją minutę Ispanijos vicečempionai pasiekė savo tikslą ir po Lucaso Vazquezo pakelto kamuolio Garethas Bale'as galva išvedė "Real" į priekį bei pelnė pergalingą mačo įvartį.

Kitose rungtynėse taip pat sunkią, bet itin svarbią pergalę kovoje dėl titulo iškovojo Madrido "Atletico". Aikštėje vos akimirką praleidęs Antoine'as Griezmannas po keitimo 55-ąją minutę pelnė įvartį, kuris nulėmė pegalę prieš Madrido "Rayo Vallecano".

Paskutinėje dvikovoje "Barcelona" išvykoje susigrūmė su Sevilijos "Real Betis" vienuolike. Nuo 35-os minutes dešimtyje likusi Andalūzijos ekipa nesugebėjo atsilaikyti prieš čempionus ir patyrė nesėkmę rezultatu 0-2.

Pirmajame kėlinyje "Real Betis" futbolininkams pavyko atsilaikyti, tačiau antrojo kėlinio pradžioje po nesusitarimo tarp gynėjo ir vartininko Ivanas Rakitičius pasiuntė kamuolį į tuščius vartus. Pergalę 81-ąją minutę užtvirtino Luiso Suarezo įvartis.

Turnyrinės lentelės viršūnėje - jokių pokyčių. "Barcelona" su "Atletico" turi po 85 taškus, o nuo jų minimaliu skirtumu atsilieka "Real". Iki pirmenybių pabaigos lieka žaisti dvejos rungtynės.

Rezultatai:

"Real Sociedad" 0 - 1 "Real Madrid"
80' [0 - 1] G. Bale

"Atletico" 1 - 0 "Rayo Vallecano"
55' [1 - 0] A. Griezmann

"Real Betis" 0 - 2 "Barcelona"
50' [0 - 1] I. Rakitič
81' [0 - 2] L. Suarez
35' H. Westermann ("Real Betis") pašalintas iš aikštės

<iframe width="500" height="323" src="//rutube.ru/play/embed/8480686" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Turnyrinė lentelė: