Ispanijos Supertaurė: ko galime tikėtis startinėse sudėtyse?

Šiandien Ispanijos futbolo mylėtojai bus nudžiuginti išskirtine dvikova - Ispanijoje prasideda kova dėl šalies Supertaurės trofėjaus, kuriame ginklus tarpusavyje surems "La Liga" ir Karaliaus taurės turnyro nugalėtojai.

Dėl Ispanijos Supertaurės trofėjaus susikaus "Barcelona" prieš Madrido "Real". Pirmoji dvikova šiandien įvyks "Camp Nou" tvirtovėje 23 val. Lietuvos laiku, o atsakomosios rungtynės persikels į "Santiago Bernabeu" stadioną.

Paskutinį kartą šios komandos dėl Ispanijos Supertaurės trofėjaus kovėsi 2012 metais ir tą kartą triumfavo Jose Mourinho vadovaujami "baltieji". Po penkerių metų du aršiausi futbolo priešai dar kartą išbandys jėgas dėl šio turnyro trofėjaus.

Šios komandos jau šią vasarą kovojo tarpusavyje - žaidė draugiškas rungtynes Jungtinėse Amerikos Valstijose ir "Barcelona" rezultatu 3-2 šventė pergalę.

Šiandien futbolo sirgaliai tikisi pamatyti stipriausias sudėtis abiejų komandų gretose, tačiau to padaryti visiškai neleis galimybėmis. Žinoma, didžiausia šios dvikovos netektimi yra laikomas Neymaras - "Barca" ne taip seniai savo vieną ryškiausių komandos žvaigždžių pardavė PSG klubui.

Tikimasi, kad jį startinėje sudėtyje šiandien pakeis į komandą sugrįžęs Gerardas Deulofeu. Daugiau startinėje katalonų ekipos sudėtyje pakeitimų neturėtų įvykti - žais visi įprastai startinėje sudėtyje esantys žaidėjai.

Madrido "Real" klube taip pat nebus ryškaus veido - Luka Modričius dėl diskvalifikacijos privalės praleisti susitikimą. Tikimasi, kad jį startinėje sudėtyje pakeis Mateo Kovačičius.

Cristiano Ronaldo jau spėjo sužaisti keliasdešimt oficialių minučių UEFA Supertaurėje, tačiau spauda ir šį kartą nemano, kad portugalas bus startinėje sudėtyje. Z. Zidane'as kartu su C. Ronaldo priėmė sprendimą, jog aikštėje ryškiausia komandos žvaigždė pasirodys prasidėjus antrajam kėliniui.

Tokiu atveju puolimo tandemą sudarys Karimas Benzema ir Garethas Bale'as, o jiems už nugaros talkins puikią sportinę formą demonstruojantis Isco. Be to, tikimasi, kad "baltųjų" gretose rotacijos tikslais Marcelo pakeis jaunasis Theo Hernandezas.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Barcelona": Marc-Andre ter Stegen; Nelson Semedo, Gerard Pique, Samuel Umtiti, Jordi Alba; Andres Iniesta, Sergio Busquets, Ivan Rakitič; Gerard Deulofeu, Lionel Messi, Luis Suarez.

"Real Madrid": Keylor Navas; Dani Carvajal, Raphael Varane, Sergio Ramos, Theo Hernandez; Mateo Kovačič, Casemiro, Toni Kroos; Isco; Gareth Bale, Karim Benzema.