Įspūdingai žaidžianti "Chelsea" kol kas net nepriartėjo prie neseniai pasiekto pasaulio rekordo

Futbolo pasaulį pergalių serija stebinanti Londono "Chelsea" turės gerokai paplušėti, kad bent priartėtų iki pasaulio rekordo.

Tryliką kartų iš eilės laimėję Antonio Conte auklėtiniai dar net neįpusėjo Velso lygos "The New Saints" komandos nueito kelio.

Penktadienį Craigo Harrisono treniruojama ekipa 2:0 įveikė "Cefn Druids", iškovojo 27-tąją pergalę iš eilės ir pagerino 1971-72 m. sezone pasiektą Amsterdamo "Ajax" planetos rekordą.

TNS ekipa neketina sustoti - jos tikslas pasiekti bent apvalų skaičių 30.

"Kad ir mūsų lygiu, tai - fantastiškas pasiekimas būti šalia "Ajax". Žinoma, nelyginame savęs su Amsterdamo ekipa, tačiau ši serija taip pat neturėtų būti nuvertinta", - kalbėjo Harrisonas.

Tą galėtų paliudyti ir gerokai kitas Lietuvos komandas biudžetu lenkiantis Vilniaus "Žalgiris" - nesvarbu, kokio lygio pagrindinis vietos čempionatas, tačiau pasiekti bent panašią seriją yra itin sudėtinga.

Pernai sostinės klubas buvo išsikėlęs tikslą nepralaimėti nė vienerių A lygos rungtynių - šio sumanymo įgyvendinti nepavyko, o ilgiausią pergalių seriją Valdo Dambrausko auklėtiniai užfiksavo birželio-rugpjūčio mėnesiais, kai iš eilės buvo laimėti 9 mačai.