Istorija neperrašyta - Anglija paskutinėmis sekundėmis prarado taškus prieš Rusiją (FOTO, VIDEO)

Marselyje į kovą stojo dar dvi B grupės komandos. Anglijos ir Rusijos sirgaliai savo santykius jau išsiaiškino, o kiek vėliau tai teko daryti futbolininkams. Įdomu, jog "Trys liūtai" iki šio vakaro dar niekada nebuvo laimėję pirmojo Europos čempionato mačo.

Rinktinių sudėtys:

Anglija: J. Hartas, K. Walkeris, G. Cahillas, C. Smallingas, R. Sterlingas (87’ J. Milneris), A. Lallana, H. Kane’as, W. Rooney (77’ J. Wilshere’as), E. Dieris, D. Alli.

Rusija: I. Akinfeevas, S. Ignaševičius, I. Smolnikovas, V. Berezutski, G. Ščenikovas, F. Smolovas (85’ P. Mamaevas), R. Neustadteris (80’ D. Glušakovas), A. Kokorinas, A. Golovinas (77’ R. Shirokovas), O. Šatovas, A. Dzyuba.

Visas rungtynes tiesiogiai internetu transliuoja LRT televizija.


Nuo pat pirmojo kėlinio pradžios geriau rungtyniavo anglai. Jie kontroliavo situaciją, o rusai stengėsi savo progų ieškoti kontratakose bei standartinėse situacijose.

Keletu puikių reidų pasižymėjo krašto gynėjas Kyle’as Walkeris, tačiau vienas jo perdavimas pasibaigė Adamo Lallanos smūgiu į vartininką, o kitu Lallana pasinaudojo dar netiksliau.

Aktyvus kitame krašte buvo ir Danny Rose’as, o jo komandos draugas Harry Kane’as bei Raheemas Sterlingas taip pat atsidūrė keliose pavojingose situacijose.

Visgi, Roy’aus Hodgsono auklėtiniai Rusijos gynybos pralaužti per pirmąsias 45 minutes nesugebėjo.

Po pertraukos vaizdas aikštėje pasikeitė ir futbolas tapo žymiai atviresnis. Keletą pavojingų atakų iškart sukūrė rusai, o anglams pavyko uždirbti porą baudos smūgių.

Leonido Sluckio kariauna išties atgijo bei pagaliau ėmė atrodyti, jog jie žengė į aikštę kautis dėl pergalės, o ne apsiginti ir išplėšti tašką.

Visgi, Anglijos ekipa vėl padidino apsukas – iš pradžių Wayne’as Rooney paleido labai pavojingą smūgį, kurį atlaikė Igoris Akinfeevas, o 73-ąją minutę sirgaliai pagaliau išvydo pirmąjį įvartį. Jo autoriumi tapo baudos smūgį į viršutinį vartų kampą įsmeigęs saugas Ericas Dieris.

Po to vaizdas buvo tipiškas – Rusija atakavo, o anglai stengėsi savo pranašumą padvigubinti greitose atakose, tačiau ilgą laiką nesisekė nei vieniems, nei kitiems.

Kuomet prasidėjo pridėtas laikas, jau atrodė, kad Anglija perrašys istoriją, bet Vasilis Berezutski vis dėlto sugebėjo galva kamuolį numesti Denisui Glušakovui, kuris įmušė į tuščius vartus ir išplėšė savo ekipai tašką.

Taigi, pergalingo Europos čempionato starto anglams teks palaukti dar bent ketverius metus.

Rezultatas:

Anglija 1 1 Rusija
[1-0] 73’ Eric Dier
[1-1] 90’ Denis Glušakov

Geriausias rungtynių žaidėjas - įvartį pelnęs Ericas Dieris:

Smūgių statistika:

Perdavimų statistika:

B grupės lentelė: