Istorija rodo: Guti - idealiausias treneris "Real" komandai

Madrido "Real" komanda jau devinta diena yra be vyriausiojo trenerio - šiek tiek daugiau nei prieš savaitę apie savo atsistatydinimą pranešė legendinis Zinedine'as Zidane'as.

Žiniasklaidoje visą savaitę kalbama apie kandidatus pakeisti jį. Ilgą laiką buvo kalbėta apie Mauricio Pochettino, tačiau "Tottenham" net nesileido į kalbas su UEFA Čempionų lygos nugalėtojais.

Spaudoje vis dar sklida įvairios kalbos - su "Real" yra siejamas tiek Antonio Conte, tiek Maurizio Sarri. Tačiau realiausia kandidatūra iš visų likusių pavardžių yra Guti - legendinis klubo žaidėjas, nuo 2013 metų dirbantis su komandos jaunimu.

Istorija rodo, kad "Real" per savo istoriją dar niekada nesuklydo pasirinkdama į trenerio postą legendinį žaidėją, neturėjusį didelės treniravimo patirties:


Miguelis Munozas - sėkmingiausias "Real" treneris visoje klubo istorijoje. 1960 metais dar būdamas 37-erių metų komandos vairą į savo rankas perėmęs ispanas per 16 sezonų iškovojo 14 titulų - net devynis kartus tapo Ispanijos čempionu ir du kartus triumfavo Europos taurėje.

Karjerą būtent rungtyniaudamas "baltųjų" komandoje užbaigęs M. Munozas prieš tapdamas vyr. treneriu tik trumpam treniravo antrą komandą.

Zinedine'as Zidane'as - klubo legenda, įsirašęs į istoriją kaip vienas sėkmingiausių visų laikų Čempionų lygos trenerių. Taip pat antrą komandą treniravęs prancūzas 2016 metais stojo prie pagrindinės ekipos vairą ir per 2,5 metų sugebėjo nuveikti neįtikėtinus dalykus - tris kartus iš eilės laimėti Čempionų lygą bei sykį tapti Ispanijos čempionu.

Prie Z. Zidane'o sėkmės, kaip ir kitų buvusių klubo legendų, tapusiais treneriais, labai daug prisidėjo mokėjimas komandą valdyti ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų.

Luisas Molowny - 11 sezonų pagrindinės "Real" komandos žaidėju buvęs ispanas prieš tapdamas treneriu "morengų" ekipoje šiek tiek spėjo įgauti patirties "Las Palmas" gretose, tačiau treniruoti komandos nebuvo pakviestas kaip nuostabius rezultatus demonstruojantis treneris - jis buvo pasirinktas į trenerio kėdę, kaip skubi Miguelio Munozo pamaina.

Jis "Real" komandos treneriu spėjo tapti net tris kartus iš naujo ir laimėti aštuonis titulus.

Vicente Del Bosque - 11 iš savo visų futbolininko karjeros metų legendinis Ispanijos rinktinės treneris praleido žaisdamas "Real" klube. Preš tapdamas vyriausiuoju treneriu jis taip pat tebuvo dirbęs antroje komandoje.

Kaip ir L. Molowny, V. De Bosque klubą per savo karjerą suspėjo treniruoti tris kartus. Jam po du kartus pavyko laimėti du svarbiausius trofėjus - Čempionų lygą ir Ispanijos "La Liga".