Istorija tęsiasi: G. Bale'o patrauktas "Real" - trečius metus iš eilės Čempionų lygos nugalėtojas (VIDEO, FOTO)

Šeštadienį įvyko svarbiausia 2017-18 metų sezono dvikova - UEFA Čempionų lygos finalas. Kijeve dėl prestižiškiausio trofėjaus susigrūmė du istoriniai šio turnyro klubai - Madrido "Real" ir "Liverpool".

Didžiulio susidomėjimo sukėlusi dvikova žiūrovų nenuvylė - keturi įvarčiai ir pratęstas Zinedine'o Zidane'o auklėtinių dominavimas Europoje. Traumomis pažymėtoje dvikovoje "Real" rezultatu 3-1 nugalėjo "Liverpool" ir iškovojo trečią Čempionų lygos titulą iš eilės.

Rungtynės prasidėjo be jokios žvalgybos - "Liverpool" pabandė paspausti "Real" komandą, tačiau ši taip lengvai neišsibalansavo. Pirmoji rimta proga buvo sukurta 22-ąją minutę, kai Trentas Alexanderas-Arnoldas įsiveržė į baudos aikštelę ir atliko pavojingą smūgį link varžovų vartų, tačiau Keyloras Navasas atsidūrė laiku ir vietoje.

Pirmos 20 minučių "Real" komandai nesiklostė pagal planą, tačiau žaidimas visiškai pasikeitė, kai traumą patyrė "Liverpool" lyderis Mohamedas Salah. Egiptietis kartu su Sergio Ramosu krito ant žemės ir galimai išsinarino petį.

Po šio epizodo "Real" visiškai perėmė kamuolio kontrolę ir kūrė pavojingas progas, tačiau 37-ąją minutę jiems taip pat nepavyko išvengti skaudžios žaidėjo netekties - Dani Carvajalis lygioje vietoje pajuto čiurnos skausmus ir privalėjo palikti aikštę.

Po gana atviro pirmojo kėlinio įvarčių Kijevo stadione susirinkę žiūrovai taip ir neišvydo - komandos į rūbinę nužygiavo rezultatui esant 0-0.

Antrasis kėlinys prasidėjo efektyviu "Real" žaidimu varžovų aikštės pusėje. Jau pačioje pradžioje Isco turėjo puikią progą išvesti Madrido ekipą į priekį, tačiau "Liverpool" nuo įvarčio išgelbėjo skersinis.

51-ąją minutę galiausiai įvartis pribrendo - neįtikėtinai grubiai suklydęs Lorisas Kariusas išmušė kamuolį į Karimo Benzema koją ir šis nuriedėjo tiesiai į vartus. Vokiečio klaida visiškai lygioje vietoje jo komandai kainavo praleistą įvartį - "Real" įsiveržė į priekį rezultatu 1-0.

Tačiau "Liverpool" komandos tai neišgąsdino - jau po keturių minučių rezultatas tapo lygus. Standartinės situacijos metu už visus aukščiau iššokęs Dejanas Lovrenas numetė kamuolį tiesiai prieš Keylorą Navasą atsidūrusiam Sadio Mane, o šis tiksliu smūgiu sugrąžino "Liverpool" viltis pakovoti dėl titulo.

Rungtynėse viską pakeitė Z. Zidane'o keitimas - Isco aikštėje pakeitęs Garethas Bale'as sukūrė tikrą stebuklą. 64-ąją minutę valas po Marcelo perdavimo įspūdingu įvarčiu per save sugrąžino "Real" komandai pranašumą.

"Liverpool" po šio įspūdingo G. Bale'o įvarčiai sunkiai sekėsi surasti savo žaidimą, o 83-ąją minutę tas pats G. Bale'as padėjo galutinį tašką - maždaug iš 30 metrų vėl nuginklavo grubiai suklydusį L. Karius.

Per likusį laiką rimtesnių progų komandos nebesukūrė ir "Real" džiaugėsi savo 13-uoju titulu klubo istorijoje.

Po šios pergalės "Real" dar kartą parodė, kas demonstruoja madas Europoje - jie Čempionų lygą laimėjo trečius metus iš eilės. Šio turnyro trofėjų "baltieji" į viršų per paskutinius penkerius metus kėlė net keturis kartus.

Rezultatas:

"Real Madrid" 3 - 1 "Liverpool"
51' [1 - 0] K. Benzema
55' [1 - 1] S. Mane
64' [2 - 1] G. Bale
83' [3 - 1] G. Bale

"Real" triumfas:


Startinės sudėtys:

"Real Madrid": (4-3-1-2) Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Modrič, Casemiro, Kroos; Isco; Ronaldo, Benzema.

Atsarginiai: Casilla, Theo, Nacho, Kovačič, Vazquez, Asensio, Bale.

"Liverpool": (4-3-3) Karius; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Henderson, Milner, Wijnaldum; Mane, Salah, Firmino.

Atsarginiai: Mignolet, Clyne, Klavan, Moreno, Lallana, Can, Solanke.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...